Elon Musk'a hayranlığını dile getiren Stephen King, okurlarının tepkisini çekti

Okurlarından biri, "Bugüne kadar yazdığın en korkunç şey bu" diyor

(AP)

Stephen King'in "Elon Musk'a hayranlık duyduğunu" söylemesi okurlarının hayal kırıklığıyla tepki vermesine yol açtı.

Yazar, önceki haftalarda Time dergisinin Tesla'nın CEO'sunu 2021 Yılının Kişisi seçme kararını yorumluyordu.

Musk, elektrikli otomobil endüstrisindeki çalışmalarının yanı sıra insanlığı Mars'a götürme planları ve kripto paraya ilgisi nedeniyle 2021'in en önemli figürü seçilmişti.

King 21 Aralık Salı günü şöyle yazdı:

Elon Musk'a hayranım fakat gerçek Yılın Kişileri bu ölümcül ve sürekli dönüşen virüse karşı son derece cesurca (ifade edebilecek başka kelime yok) çalışan doktorlar, hemşireler, ilk müdahaleciler ve bilim insanlarıdır.

King hayranları, yazarın takip eden yorumlarına katıldı ama bir çoğu da tartışmalı isme duyduğu hayranlıktan rahatsız oldu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Takipçilerden biri, "Onu hayranlık duyulacak biri olarak görmene çok şaşırdım" diye yazarken, bir diğeri de "Stephen King'le nadiren yaşanan bir uyuşmazlık" diye ekledi.

King'in okurlarından biri bunu "Bugüne kadar yazdığın en korkunç şey" diye nitelerken, başka bir Twitter kullanıcısı da "Elon Musk'a hayranım deyince beni kaybettin" dedi.

Musk, Kovid-19 hakkında yanlış bilgi yayması ve Dogecoin gibi kripto paraları savunması sebebiyle yıllardır eleştiri oklarını üzerine çekiyor.

Time'ın Yılın Kişisi seçilmesi sonrası Musk'ın eski kız arkadaşı Grimes, görünüşe bakılırsa dergi kapağıyla dalga geçerek, "Ve bu fotoğraf için de kendi saçını kendi kesti - ikon" yazmıştı.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment/books

Independent Türkçe için çeviren: Kerim Çelik

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU