Babacan: Özal, bu olanları görse 2021 yılının Erdoğan'ını herhalde sopayla kovalardı

DEVA Partisi Genel Başkanı Babacan, "Erdoğan, lafa gelince, Özal’ı dilinden düşürmüyor. Çünkü rahmetli Özal’ın milletimizin gönlündeki yerini çok iyi biliyor ve onu ha bire istismar ediyor. İcraata bakıyoruz, tam tersini yapıyor" diye konuştu

Fotoğraf: DEVA Partisi

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin Atatürk Spor Salonu'nda düzenlenen 1. Olağan Ankara İl Kongresinde konuştu.

Konuşmasında 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal ile Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı karşılaştıran Babacan, Erdoğan'ın "Rahmetli Özal Türk lirasının onurunu kurtarmıştı. Şimdi biz de aynısını yapıyoruz" sözlerini Özal döneminde yayınlanan çeşitli gazete kupürlerini göstererek yanıtladı.

"Özal'ı istismar ediyor"

Babacan şu ifadeleri kullandı:

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Erdoğan, lafa gelince, Özal'ı dilinden düşürmüyor. Çünkü rahmetli Özal'ın milletimizin gönlündeki yerini çok iyi biliyor ve onu ha bire istismar ediyor. İcraata bakıyoruz, tam tersini yapıyor. Hani bir deyim var ya, Özal gitmiş Mersin'e, Erdoğan gidiyor tersine. Rahmetli bu olanları görse, 2021 yılının Erdoğan'ını herhalde sopayla kovalardı. 'Ne yapıyorsun, hiç ders almadın mı?' derdi.

"Erdoğan'ın, siyasi hayatının finalinde tercih ettiği bu yalnızlığa üzülüyorum"

Erdoğan'ın bir yıldır yaptığı bazı konuşmalarını izleten Babacan,  Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Birileri iş yok diyor, nankör bunlar" ifadelerine tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "halkı unuttuğunu" savunan Babacan "Eskiden 'Ankara'da Keçiören'de bir dairede oturuyor' derlerdi. Şimdi kendisini Beştepe'ye hapsetti. Bir tek komşusu yok. Biz her gün sokaklardayız, 'Evime ekmek götüremiyorum' diyen yüzlerce vatandaşımızla her gün karşılaşıyoruz. Ben, zamanında Erdoğan'la beraber, 3Y ile, yasaklarla, yoksullukla ve yolsuzluklarla mücadelenin parçası olmuş bir arkadaşınızım. Zaman zaman anlaşmazlıklar yaşasam da benim o ilk yıllarda birlikte çalıştığım kişi böyle biri değildi. 'Açım' diyene, 'işsizim' diyene nankör denir mi? Hâlâ Keçiören'de o apartman dairesinde oturuyor olsa bu ifadeleri kullanabilir mi? Bulunduğu makamı borçlu olduğu bu millete yoksulluktan şikâyet ettiği zaman 'Nankör' diyor. Yazık, çok yazık. Bu millete nankör diyecek kadar ileri giden Erdoğan'ın, siyasi hayatının finalinde tercih ettiği bu yalnızlığa, bu çaresizliğe gerçekten üzülüyorum" diye konuştu.

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU