Donald Trump'ın İncil'le poz vermesi kızı Ivanka'nın fikriymiş

Trump'ın eski yardımcısı Mark Meadows, Trump'ın kızının fotoğraf çekiminin "kanun ve düzenin hakim olacağına" işaret edeceğini ve "inançlılara bir mesaj" göndereceğini söylediğini aktardı

Polis, "Siyahilerin Hayatı Önemlidir" protestolarını biber gazına boğduğu sıralarda Trump, Washington'daki St. John Kilisesi önünde elinde İncil'le fotoğraf çektirmişti (AP)

Eski Beyaz Saray Özel Kalem Müdürü Mark Meadows'un yeni kitabına göre, Donald Trump'ın geçen yaz St. John Kilisesi'nde çektirdiği çok eleştirilen İncil fotoğrafı, kızı Ivanka Trump'ın fikriydi.

Fotoğraf çekimi 1 Haziran 2020'de, George Floyd'un bir Minneapolis polis memuru tarafından öldürülmesinin ardından ülke genelinde Siyahilerin Hayatı Önemlidir'e destek için düzenlenen ırkçılık karşıtı protestolar sırasında gerçekleşti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Protestolar sırasında kilisenin bodrum katında küçük bir yangın çıkmış ve bakımevinde hasara yol açmıştı. Trump'ın kızı Ivanka, kilisede bir fotoğraf çekiminin "kanun ve düzenin hakim olacağına" işaret edeceğini ve "inançlılara bir mesaj" göndereceğini öne sürmüş.

Religion News Service'e göre 7 Aralık'ta yayımlanan The Chief's Chief'te (Patronun Müdürü) Meadows, Ivanka Trump'ın babasının "en yakın yardımcılarından ve danışmanlarından oluşan bir grubu St. John Kilisesi'ne doğru götürmesini" önerdiğini de yazdı.

Meadows kitabında "Bu isyancıların Lafayette Meydanı çevresindeki tüm tarihi binalar arasında kutsal bir ibadethaneyi hedef seçmesi beni şaşırtmadı" diyor.

Hepsi tam onların yapacağı şeyler gibi görünüyordu.

Başkanın St. John Kilisesi tabelasının önünde bir İncil nüshasıyla durduğu fotoğraf çekiminden önce yetkililer Lafayette Park'taki barışçıl göstericilere göz yaşartıcı gazla müdahale etmişti. 11 dakika sonra Trump parkın içinden kiliseye doğru yürümüştü. Bölgeden uzaklaştırılanlar arasında bir rahip ve bir din öğrencisi de vardı.

Göstericilerin uzaklaştırılması Birinci Ek Madde kapsamındaki toplanma özgürlüğünün bir ihlali olarak görülmüştü.

Olaydan sonra Axios'a konuşan kıdemli bir Beyaz Saray yetkilisi "Hiç bu kadar utanmadım. Gerçekten, sahiden tiksiniyorum. Midem bulanıyor. Ve hepsi bunu kutluyor. Kendileriyle çok gurur duyuyorlar" ifadelerini kullanmıştı.

Ne var ki daha sonra İçişleri Bakanlığı gözlemcisi, polisin Haziran 2020'de protestocuları şiddet kullanarak uzaklaştırmasının sebebinin bir yüklenici firmanın güvenlik çiti kurmasına imkan sağlamak olduğunu öne sürmüştü. Fakat gözlemci, polisin protestoculara dağılma uyarısı yapmadığı için hatalı olduğunu belirtmişti.

Beyaz Saray'a yakınlığı nedeniyle 1816'da inşa edildiğinden beri görevdeki her başkanın ziyaret ettiği St. John's, "başkanların kilisesi" olarak anılıyor.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world

Independent Türkçe için çeviren: Noyan Öztürk

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU