Sokak röportajcısı Kocabıyık: Avukatımız denetimli serbestlik için imza hakkı istedi ama dalga geçer gibi ev hapsi verdiler

Kocabıyık, hakkında açılan soruşturmaların sayısının 100’ü geçtiğini ifade etti

Fotoğraf: Youtube

Sokak röportajlarıyla ilgi çeken üç YouTuber için ev hapsi kararı çıktı. O isimler arasında yer alan İlave TV’den Arif Kocabıyık “Asıl kasıt sokak röportajlarını engellemek ama bir yerden tutturmaya çalışıyorlar. Biz sokakta olan, sokaktan ekmeğimizi kazanan insanlarız. Neden ev hapsi? Avukatımız denetimli serbestlik için imza hakkı istedi ama ısrarla dalga geçer gibi ev hapsi verdiler” dedi.

Radyo Sputnik’te Atilla Güner’le Akşam Postası’na yaşadıklarını anlatan Kocabıyık, kendisine açılan soruşturmaların sayısının 100'ü aştığını söyledi.

“Birinci, eniştemi hedef tahtasına koydu”

Kocabıyık şunları kaydetti:

Dün sabah 07.00’de 3 eve birden organize bir şekilde kapımızı çaldılar. Evde aramalar yaptılar, telefon, bilgisayar hatta çocuğumun tabletine bile el koydular. 08.30’da emniyete gittik biz sandık ki ifademizi alıp bırakacaklar ama savcı 24 saat gözaltı kararı çıkartmış. Suçlama, daha önceden ‘akıllıçavuş’ isimli bir hesabın Mücahit Birinci hakkında Whatsapp konuşmalarını yayınladığını ve bu hesabın sahibinin bizim olduğumuzu iddia ediyorlar. Çünkü Mücahit Birinci, eniştem aynı zamanda ortağım Turan Kural’ı iki hafta önce hedef tahtasına koymuştu. Hesabın sahibi kim biz de bilmiyoruz. Bize, hesabı siz mi yönetiyorsunuz diye sordular? Savcılık ev hapsi istemiyle bizi mahkemeye sevk etti. Asıl kasıt sokak röportajları ama bir yerden tutturmaya çalışıyorlar. Biz sokakta olan, sokaktan ekmeğimizi kazanan insanlarız. Neden ev hapsi? Avukatımız denetimli serbestlik için imza hakkı istedi ama ısrarla dalga geçer gibi ev hapsi verdiler.

Hakkında açılan soruşturmaların sayısının 100’ü geçtiğini belirten Kocabıyık, “Bu suçlamaların 3’te biri cumhurbaşkanına hakaret gerisi ise kişilerin açmış olduğu davalar. Doğu Perinçek, Zafer Şahin, Fuat Uğur, Sabah gazetesi, A haber gibi.. Cumhurbaşkanına hakaret cezasının tabanı 8 ay bana 14 ay veriyorlar çünkü bana hem cumhurbaşkanına hakaretten ceza açılıyor hem de yaymak ve yayınlamaktan. Ben çift dikiş ceza alıyorum. Bu tür olaylar bizi işimize daha da sıkı sarılmamızı sağlıyor. Röportajları neden canlı yayın yapmıyorsunuz diye soruyorlardı bunun için yapmıyoruz çünkü hem vatandaşın hem de bizim başımız derde giriyor” dedi.

 

RS FM

DAHA FAZLA HABER OKU