Kılıçdaroğlu: Bu ülkenin çılgın adamlara değil akıllıca düşünen adamlara ihtiyacı var

Kılıçdaroğlu ve Akşener, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin yeni otobüs lansmanına katıldı

Fotoğraf: AA (arşiv)

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Pari Genel Başkanı Meral Akşener, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin (ABB) yeni otobüs lansmanında açıklamalarda bulundu.

Lansmanda konuşan Akşener, belediye çalışmalarını överek, "Millet İttifakı için ne dediler? Bunlar ikin kazı güdemezler dediler, şunlar böyle şöyle dediler. Bizim yakın zamanda bu ülkeyi bu zihniyetten vatandaşımızın tercihiyle bu zihniyeti bu ülkenin yönetiminden göndermenin yolu neydi somut bir başarı öyküsü oluşturmaktan geçiyordu. Ve Adana’dan başlayalım İstanbul’a, İstanbul’dan Ankara’ya, Ankara’dan Antalya’dan uzanan bu belediye seçimlerini alma serüveninde bugün geldiğimiz noktada bu bipolar yönetim anlayışının vatandaşın oylarıyla göndereceğine olan inancın sebebi belediye başkanlarımızın somut çalışmalarıdır" dedi.

Akşener ayrıca, "Seçim ne zaman olur bilemiyorum ama Millet İttifakı’nın adayının 13. Cumhurbaşkanı olacağına inanıyorum" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu: Borç almadan da yetimin hakkını koruyabiliyorsunuz

Akşener'den sonra konuşan Kılıçdaroğlu, Türkiye'deki ekonomik krize ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Kılıçdaroğlu, "Türk Lirası yabancı para karşılığında değer kaybediyorsa bir sorun vardır. Ve bu sorumluluk ülkeyi yönetenlere aittir. Biz bunu çözmek zorundayız. Büyükşehir Belediye Başkanımız 4 milyar lira borç ödedim hiç borç almadım dedi. Borç almadan da yetimin hakkını koruyabiliyorsunuz. Sayın Akşener güzel açıkladı. Bir sorun var ama biz bu sorunu çözebiliriz" dedi.

Kılıçdaroğlu ayrıca şunları kaydetti:

Bu ülkenin çılgın adamlara değil akıllıca düşünen adamlara ihtiyacı var. Böyle bakmamız lazım. Sorunları böyle çözebiliriz. Dönüp bize ne yaptınız diyorlar. Bunu sormaları normal  çünkü onlar başka bir şey yatılar. Onların alışkın olmadığı bir yönetim tarzı. Siz tersini yaptınız. İhaleleri açık yaptınız. Bütün belediye başkanlarımız aynı çerçevede hareket ediyor. Hepsine teşekkür ediyorum.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU