Canlı yayına bağlanan Arınç, Barış Pehlivan ile tartıştı: “Bana suikast düzenlenecekti” yalanınız ile bizler Silivri'de çürütüldük

Sedat Peker ile ilgili belgeselde yer alan Arınç, programa bağlanarak açıklamalarda bulundu

Fotoğraf: Halk TV

140 Journos’un Sedat Peker 'i konu eden, “Ya devlet başa” belgeseli Halk TV ekranlarında masaya yatırıldı.

Eski TBMM Başkanı Bülent Arınç, belgeselde kendisi ile yapılan röportaja ilişkin yayına bağlandı ve şunları söyledi:

Benimle Ankara'da röportaj yaptılar. Bunu 20 dakika ile özetlemişler. Kurguda da 12 dakikaya düşmüştü. Kurgu montaj onlara ait. Ancak benim bu röportajda Sedat Peker ile ya da Sedat Peker'in anlattıkları ile ilgili herhangi bir şey bulunmamakta.

Hukukçu Salim Şen'in kendisine karşı önyargılı konuştuğunu kaydeden Arınç, Şen’in kendisini dinlemediğini, görmediği bir şey hakkında fikir beyan ettiğini ifade etti.

Arınç'ın “Kendisinin Ergenekon davasındaki tavrı da bellidir' dediği hukukçu Şen, Arınç'a şöyle yanıt verdi:

Beni bilgisizlikle ve ön yargılı olmakla suçladınız. Söyledikleriniz içinde bir tek Ergenekon konusunda size katılıyorum. Siz ve içinde bulunduğunuz iktidar kumpaslarla sizin de 'bağırsaklarını temizliyor' diye ifade ettiğiniz tuzaklarla yüzlerce binlerce yurtsever, cumhuriyete, vatanına bağlı Türk Silahlı Kuvvetleri mensubunun yanında yer aldım. Size biat etmeyen, o FETÖ'cülere asla boyun eğmeyen orada dimdik hakkı hukuku, adaleti savunan bir avukat olarak tanıyor beni herkes. Emin olun Bülent Arınç sizi öyle tanımıyorlar. Kibrinizi biraz bırakın gerçekleri görün.

Bu açıklamanın ardından Şen, Arınç'a "Kurucusu olduğunuz AKP, Sedat Peker eliyle bir korku iklimi yaratırken, nasıl muhalefet ettiniz?" sorusunu yöneltti.

Arınç, soruya "Geçmişteki beyanlarıma bakarsanız neler söylediğimi ve yaptığımı görürsünüz. Şimdi elimde yazılı bir beyan yok. Arzu ederseniz yarın Gökmen Bey'e gönderirim" diye yanıt verdi.

Yayından ayrıldı

Şen ve program moderatörü Gökmen Karadağ'ın sözleri ve soruları bitmeden Arınç yayından ayrıldı.

Arınç'ın aniden yayından ayrılması üzerine Karadağ, "Sayın Arınç bu hiç yakışmadı size. Benim daha konuşacağım şeyler vardı sizinle. Bu programda kaç defa size yönelik eleştirilen oldu, size yönelik yorumlar yapıldı. Sonuçta siz kamuoyuna mâl olmuş bir isimsiniz. Siz Türkiye'de milyonlarca insanın kaderini belirleyen bir iktidarın mensubuydunuz" dedi.

Karadağ sözlerini sürdürürken Arınç yeniden yayına bağlandı.

Karadağ'ın "Daha önce de birçok kez Halk TV'de yayınlanan programlarda hakkınızda konuşmalar oldu. Neden bugün bağlanma ihtiyacı duydunuz ve neden Barış'ın sorusunu dinlemeden yayından ayrılmak istiyorsunuz?" dediği Arınç şunları dile getirdi:

Kaçtı sözü hiç yakışmadı. Benim siyasi hayatımı sizler yakından takip ediyorsunuz. Barış Bey yerinize oturun. Ben her akşam hakkımda ne söylediğinizi ailemle ilgili kişisel haklarıma saldırıda bulunduğunuzu biliyorum.

Bu sözler üzerine gazeteci Barış Pehlivan ise "Bana 'yerine otur' demek size düşmez. Bugüne kadar yazdıklarımın hepsi belgeli. 18 yıldır gazetecilik yapıyorum. Bugüne kadar bir tek haberimi bile tekzip ettiniz mi? Edemediniz. Sizin 'bana suikast düzenlenecekti yalanınız ile bu ülkenin asıl derin devleti, devletin en mahrem sırlarını açtı' size bunu soracaktım. Bana suikast düzenlenecekti yalanınız ile bizler Silivri'de çürütüldük. Size bunu soracaktım. 'Ben ahmakmışım' demekle kurtulunmuyor. Derin devlet belgeselinde sizin olmanız sorunlu bir şey. Ben bunu soracaktım" dedi.

Arınç, Barış Pehlivan'ın soruları üzerine, "Bakın beni bu konulara sokmayın. Ben sizinle özel bir yayın yapmıyorum" karşılığını verdi.

Karşılıklı tartışmaların ardından Arınç programdan bir kez daha ayrıldı.

 

Halk TV

DAHA FAZLA HABER OKU