BTP lideri Baş: Ayet ile hadisin farkını bilenler, helalle haramın farkını unutmuşlar

Baş, "Ayet ile hadisi bu millet ayıramıyor" diyen Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'a yanıt verdi

Bağımsız Türkiye Partisi Genel Başkanı Hüseyin Baş partisinin Konya il kongresine katıldı. Kongrede konuşan Baş, iktidara ahlaki erezyon eleştirisinde bulundu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Dövizi yükseltip Çin modeli diyenlere inanmayın"

Dövizdeki artışın ihracatın önünü açacağını iddia eden iktidar çevrelerinin buna da “Çin modeli” dediğini belirten Hüseyin Baş, bunun büyük bir kandırmaca olduğunu söyleyerek şu değerlendirmeyi yaptı:

Bugün yaptıkları şey mutlu bir azınlık oluşturmaktır. Bugün ülkede ihracat yapan kaç tane firma var ki? Mesela burada bir sürü insanız, aramızda ihracat yapan var mı? Binde dört. Geri kalanımız ne yapıyor? Bu ihracat yapanlar zengin olsun diye gidiyoruz aynı insanlara oy veriyoruz Günün sonunda ne olacak biliyor musunuz? Bizim ihracat yaptığımız ülkeler ki bu hangi ülke olursa olsun… Dünyada üretilen bütün mamullerin yaklaşık yüzde 35'i bugün Amerika Birleşik Devletleri tarafından tüketiliyor.  Yani dünyanın en büyük tüketici ülkesi, dünyanın en büyük alıcısı, dünyanın en büyük pazarı ABD. Bu ABD bize gelip, 'Ben senin malını alırım ama sen şu milleti bir sustur bakalım' dediğinde, artık ne yapmak zorundasın;  O milleti susturacaksın. Mesela gelip 'Sizin bir Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ünüz var, kadına seçme ve seçilme hakkı verdi. Bunu ellerinden alın bakayım' dediğinde ne yapacaksın, onu elinden alacaksın, çünkü müşteri velinimettir. Eğer onun dediğini yapmazsan aç kalırsın. Yani bugün bize dayattıkları model Çin modeli değildir. Sizi kandırmalarına müsaade etmeyin. Bize dayattıkları model ABD'nin dünyayı sömürme modelidir

Erbaş'a yanıt

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın "Ayet ile hadisi bu millet ayıramıyor" dediğini aktaran Baş, şöyle konuştu:

Diyanet İşleri Başkanı'na sesleniyorum. Bu millet haram ile helali çok iyi ayırıyor. Problem; ayet ile hadisin farkını bilenler, helalle haramın farkını unutmuşlar. Problem ayetle hadisin farkını bilmeyenler değil

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, daha önce bazı zamanlarda "Ayet ve hadislerle ilgili konuşan, yorum yapan herkesi azami düzeyde dikkatli olmaya ve hassas davranmaya davet ediyorum" diyerek vatandaşları ayet ve hadisler konusunda uyarılarda bulunmuştu.
 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU