İnce, pahalılık protestoları hakkında konuştu: İktidarın işine yarar

"İktidarın gizli destekçisi olmayın. Kendinizi kullandırmayın"

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Bursa'da ziyaretlerde bulundu, vatandaşlarla bir araya geldi / Fotoğraf: AA

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Bursa ziyareti sırasında Ulucami'de cuma namazı çıkışında basın mensuplarına yaptığı açıklamada, bir ay önceki Bursa ziyaretinde dolar kurunun 9,43 lira, çeyrek altının 900 lira olduğunu hatırlattı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Doların bugün 12 liranın üzerinde, çeyrek altının da bin 100 lira olduğunu belirten İnce, "Türkiye, kötü yönetiliyor. Yani 19 yılın sonunda geldiğimiz nokta bu. Türkiye ekonomisini betona gömdüler. Üretim ekonomisi düzenini kurmadılar. Bunları eleştirenleri de linç ediyorlar, 'mandacı' diyorlar" ifadelerini kullandı.

"Bu dış güçler yeni mi çıktı?"

Vatandaşın zam geleceğini duyunca sadece bir sefere mahsus 50 lira kar edebilmek için benzin kuyrukları oluşturduğunu kaydeden İnce, "İnsanları bu duruma düşürenler utansın. Onlar 50 lira için o kuyruğa girecek. Buğdayın anavatanı Türkiye'de, buğday bulamıyorsak, bunu konuşuyorsak en azından, bu bile yeterlidir" dedi.

İktidarın yaşanan sorunlar için "dış güçler" bahanesine sığındığını kaydeden İnce, şöyle konuştu:

Bu dış güçler yeni mi çıktı? Alpaslan'ın, Fatih Sultan Mehmet'in, Atatürk'ün döneminde dış güçler yok muydu? Ya da bu dış güçler Erdoğan gidince yok mu olacaklar? Bin yıl önce dış güçler vardı, bin yıl sonra da olacak. Kendi becerisizliklerini ne yazık ki dış güçlere bağlayan bir yapı söz konusu. Tekrar uyarıyorum; hukuk, demokrasi, liyakat olmadan Türkiye'nin ekonomisi düzelmez

"Kendinizi kullandırmayın"

Dövizdeki artış sonrasında yaşanan bazı protestolara de değinen İnce, "Bu, iktidarın işine yarar. Sakın iktidarın işine yarayacak işlere kendinizi alet ettirmeyin. Şiddetten uzak durun, mizah yapın. Yürümek, herkesin hakkıdır, ben ona bir şey diyemem ama şiddetten uzak durmalarını tavsiye ediyorum. İktidarın gizli destekçisi olmayın. Kendinizi kullandırmayın" dedi.

Üçüncü ittifak konusu

Memleket Partisi olarak erken seçime hazır olduklarını söyleyen İnce, "3. İttifak" söylentileri için, "Memleket Partisi olarak, ortada seçim yokken ittifak konuşulmasının doğru olmadığını savunuyoruz. Kapatsınlar birbirini o zaman, aynı binada yaşasınlar. Biz, Memleket Partisi olarak, tek başımıza iktidar olmak, 50 artı 1 almak için çalışacağız ama seçime 3 ay kala bakarız, bu iktidarı göndermek, Türkiye'nin önünü açmak için ne gerekiyorsa onu yaparız" ifadelerini kullandı.

 

AA, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU