Mahkeme, Validebağ Korusu'nda Üsküdar Belediyesi'nin ihalesini iptal etti

Validebağ Gönüllüleri'nin paylaşımında "İlk günden beri her şeyden haberi olan sizler, mahalleli ve çeyrek asırdır pes etmeyen bizler, hep birlikte çok yorucu 157. günün sonunda en büyük ödülü aldık, ihale iptal oldu" ifadeleri yer aldı

Fotoğraf: Sosyal medya

İstanbul’un Üsküdar ilçesinde bulunan Validebağ Korusu için Üsküdar Belediyesi’nin düzenlediği rehabilitasyon projesi ihalesi mahkeme tarafından iptal edildi.

Avukat Onur Cingil kararı duyurduğu paylaşımında "Çok şükür Validebağ’nu koruduk! Validebağ Korusu’nun talanı anlamına gelen Üsküdar Belediyesi’nin yapmış olduğu ihaleyi iptal ettirdik! Bilmiyorum kaç sıfır oldu Üsküdar Belediyesi? Üsküdar, İstanbul ve ülkemize armağan olsun! Validebağ korudur; koru kalacak" ifadelerini kullandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

157 günlük nöbet

Validebağ Gönüllüleri Twitter hesabından yapılan paylaşımda da şunlar kaydedildi:

Duydunuz değil mi? İlk günden beri her şeyden haberi olan sizler, mahalleli ve çeyrek asırdır pes etmeyen bizler, hep birlikte çok yorucu 157. günün sonunda en büyük ödülü aldık, ihale iptal oldu. Bugüne kadar bizlerden desteğini eksik etmeyen hepinize binlerce teşekkürler

Üsküdar'daki 354 dönümlük alana yayılan 1.derece doğa sit alanı olan Validebağ Korusu'nun yapılaşmaya açılmasına karşı çıkan vatandaşlar 157 gündür koruda nöbet tutuyordu.

 

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU