HSK'nın yeni üyesi Havvanur Yurtsever oldu

Genel Kurul’da ikinci tur oylamada aranan çoğunluğa ulaşılamadığı için en fazla oy alan iki aday arasında ad çekme suretiyle üye seçimine gidildi. TBMM Başkanvekili Adan'ın çektiği kurada, Havvanur Yurtsever, HSK'nin yeni üyesi olarak seçildi

Fotoğraf: AA

TBMM Genel Kurulu’nda, Hamit Kocabey’den boşalan, Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) üyeliğine Havvanur Yurtsever seçildi.

TBMM Başkanvekili Celal Adan, Genel Kurulda, yükseköğretim kurumlarının hukuk dallarında görev yapan öğretim üyeleri ile avukatlar arasından aday gösterilen 3 adaydan, HSK'de boşalan 1 üyelik için seçim yapılacağını duyurdu.

Adan, TBMM Anayasa ve Adalet Komisyonu Üyelerinden Kurulu Karma Komisyonunca belirlenen aday listesini okuttu.

HSK üyeliği seçiminin gizli yapılan birinci tur oylamasına 348 milletvekili katıldı.

Seçimlerde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Hukuk Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Havvanur Yurtsever 323 oy, Maliye Bakanlığı Muhakemat Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Timur Borahan 7 oy, Avukat Mustafa Halit Çelik 5 oy aldı.

2 oyun boş kullanıldığı seçimde, 11 oy da geçersiz sayıldı.

Birinci tur oylamada, Anayasa'da öngörülen üye tam sayısının 3'te 2 çoğunluğunun (400) üzerinde oya ulaşılamaması üzerine ikinci tura geçildi.

Bu turda Anayasa'da öngörülen üye tam sayısının 5'te 3 çoğunluğu (360) arandı. İkinci tur oylamada da aranan çoğunluğa ulaşılamadığı için en fazla oy alan iki aday arasında ad çekme suretiyle üye seçimine gidildi.

TBMM Başkanvekili Celal Adan'ın çektiği kurada, Havvanur Yurtsever, HSK'nin yeni üyesi olarak seçildi.

TBMM Genel Kurulunda, HSK üyeliği seçiminin tamamlanmasının ardından 5'inci Yargı Paketi'ni içeren İcra ve İflas Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkındaki Kanun Teklifi'nin görüşmelerine geçildi.

Havvanur Yurtsever kimdir?

Havvanur Yurtsever, 1972 yılında Ankara'da doğdu. Aslen Selanik göçmeni ve Samsunlu olan Yurtsever, 1996 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi.

hsk-nin-yeni-uyesi-havvanur-yurtsever-oldu-947700-5.jpeg
Havvanur Yurtsever. Fotoğraf: Twitter


1997 yılında kurduğu hukuk bürosunda serbest avukatlık yaptı. Hukukçular Derneği, Uluslararası Hukukçular Birliği ve Hukuk Üstünlüğü Platformunda Yönetim ve Denetim Kurulu üyeliklerinde bulundu. 2008 yılında AK Parti Zeytinburnu İlçe teşkilatında yönetim kurulu üyeliği ve son dönemde ilçe başkan yardımcılığı, Dış İlişkiler Birim Başkanlığı görevi yaptı.

Havvanur Yurtsever, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis üyeliği, Zeytinburnu Belediyesi Meclis üyeliği ve Hukuk Komisyonu Başkanlığı ve Zeytinburnu Belediye Meclisi 2. Başkan vekilliği görevlerini yürütüyor. Yurtsever, evli ve 3 çocuk annesi.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU