Brezilyalı gazeteci Bernardi: Almanya kadar zengin olmak istiyorsak Yahudileri öldürmeliyiz

"Brezilya, Almanya'nın seviyesine nasıl ulaşır?" sorusuna verdiği yanıt, infiale neden oldu

Jose Carlos Bernardi’nin çalıştığı Jovem Pan, sağ eğilimli bir medya kuruluşu (Twitter / @Bernarditv)

Brezilya'da Jose Carlos Bernardi adlı gazeteci, ülkesinin "Almanya kadar zengin olabilmesinin tek yolunun Yahudileri öldürmek olduğunu" söyledi.

Ülkenin en büyük medya kuruluşlarından biri olan Jovem Pan'de görev yapan Bernardi'nin salı günkü ifadeleri büyük tepki çekti. Gazeteci sonraki gün özür diledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bernardi, Almanya'nın ekonomik kalkınma seviyesine Brezilya'nın nasıl ulaşabileceği sorusunu şöyle yanıtladı:

Oraya ancak Yahudilere saldırarak ulaşabiliriz. Eğer çok sayıda Yahudi'yi öldürüp ekonomik güçlerine el koyarsak Brezilya zenginleşir. Savaştan sonra Almanya'da da böyle olmuştu.

Gazetecinin ifadeleri eleştiri yağmuruna tutuldu. Sosyal medya kullanıcıları, Bernardi'yi antisemitik olmakla suçladı. Times of Israel'in aktardığına göre São Paulo eyaletindeki bir savcı, Bernardi'ye nefreti kışkırtmaktan dava açmayı planlıyor.

São Paulo eyalet meclisinden Antônio Campos Machado da kendisine danışmanlık yapan Bernardi'yle sözleşmesini feshettiğini duyurdu.

Bazı kullanıcılarsa Bernardi'nin Nazi dönemini eleştirdiğini savundu.

Bununla birlikte Bernardi 18 Kasım'da özür diledi. Gazeteci, ifadeleriyle II. Dünya Savaşı'nda Nazilerin Yahudilere yaptığı "adaletsizliği" vurgulamak istediğini belirtti.

Jovem Pan de Bernardi'nin ifadeleri sebebiyle özür diledi. Ancak medya kuruluşu, gazeteci için yapılan kovulma çağrılarını cevapsız bıraktı.

 

Independent Tükçe, Times of Israel, Sputnik International

Derleyen: Uğurcan Yıldız

DAHA FAZLA HABER OKU