Müslüme Yağal'ın cenazesi Karaman'da toprağa verildi

Sarıkeçililer Derneği Başkanı İbrahim Yağal, Müslüme'nin, yeğeninin çocuğu olduğunu belirterek, “Devlet bütün imkanlarını seferber etti. Ama buldurmayan Allah buldurmadı" dedi

Mersin'in Gülnar ilçesinde 10 Kasım'da kaybolan ve dün cesedi bulunan 3 yaşındaki Müslüme Yağal'ın cenazesi, Karaman'da toprağa verildi / Fotoğraf: AA

Mersin'in Gülnar ilçesinde 10 Kasım'da kaybolan ve dün cesedi bulunan 3 yaşındaki Müslüme Yağal'ın cenazesi, Karaman'da defnedildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Mersin Gülnar Devlet Hastanesi'nden alınan küçük kızın cenazesi, Karaman merkezdeki Kazalpa Mezarlığı'na getirildi.

Burada Yağal'ın ablası Nurcan Özcan ve bazı aile yakınları, tabuta sarılarak gözyaşı döktü.

Küçük kızın cenazesi, cenaze namazının ardından defnedildi.

Cenazeye, Yağal'ın ailesi ve yakınlarının yanı sıra Vali Mehmet Alpaslan Işık, Belediye Başkanı Savaş Kalaycı, CHP Karaman Milletvekili İsmail Atakan Ünver, MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek, Gülnar Kaymakamı Yunus Emre Bayraklı, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

"Buldurmayan Allah buldurmadı"

Cenaze sonrası gazetecilere açıklama yapan Sarıkeçililer Derneği Başkanı İbrahim Yağal, Müslüme'nin, yeğeninin çocuğu olduğunu belirterek, "Acı bir olay, hüzünlü bir olay. Ölüm Allah'ın emri. Veren de odur alan da odur. Yalnız Müslüme'nin ölüm şekli bir beni değil, tüm ülkeyi üzdü. O kadar yoğun arandı. Devlet bütün imkanlarını seferber etti. Ama buldurmayan Allah buldurmadı" dedi.

Küçük Müslüme'yle aynı adı taşıyan anneanne Müslüme Yağal da ağlayarak, "Söyleyecek hiçbir şeyimiz yok. Dilimiz dönmez oldu" diyerek mezarlıktan ayrıldı.

Bazı yakınlarının ifadesi sürüyor

Öte yandan, küçük kızın cesedine ulaşılmasının ardından ifadelerine başvurulmak üzere jandarma ekiplerince karakola götürülen aile bireyleri ve bazı akrabalarının işlemleri sürüyor.

10 gün sonra bulundu

Gülnar ilçesi Yanışlı Mahallesi kırsalında 10 Kasım'da çadır kurdukları sırada 3 yaşındaki kızları Müslüme'nin kaybolduğunu fark eden Yağal ailesi bölgede arama yapmış, sonuç alamayınca durumu ilgililere bildirmişti. Aramalardan sonuç alınamayınca AFAD, AKUT, itfaiye ve jandarma ekiplerince kırsal alanda geniş çaplı çalışma başlatılmıştı.

Çadır kurulan bölgeye uzak mesafedeki ormanlık alanda dün kayıp kız çocuğunun cesedi bulunmuş, jandarma ekipleri soruşturmayı genişleterek aile bireylerini ve bazı akrabalarını ifadelerini almak üzere karakola götürmüştü.

 

AA, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU