Hazine Bakanlığı'ndan döviz bürolarıyla ilgili tebliğ değişikliği

Bakanlığın Resmi Gazete’de yayımlanan kararıyla döviz bürolarında kimlik beyanı 100 dolar ve üstü için zorunlu olacak

Fotoğraf: AA

Hazine ve Maliye Bakanlığı, döviz bürolarındaki işlemlerle ile ilgili tebliği değiştirdi. Karara göre, kimlik beyanı 100 dolar ve üstü için zorunlu olacak. 

Döviz bürolarından yapılan tüm döviz işlemlerine kimlik tespiti şartı 12 Ekim'de getirilmişti.

Döviz büroları da düzenlemeye karşı kepenk kapatma eylemi yapmıştı.

Screen Shot 2021-11-18 at 00.57.31.png
Tebliğ Resmi Gazete'de yayımlandı. Görsel: Resmi Gazete


Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın Resmi Gazete'de yayımlanan yeni tebliği ile birlikte 100 dolar altındaki işlemlerde kimlik tespiti zorunlu olmayacak.

Bakanlıktan açıklama: Serbest piyasaya müdahale yok

Hazine ve Maliye Bakanlığı, döviz alım satımının piyasada serbestçe gerçekleştiğini ve bu konudaki düzenlemeyle serbest piyasaya müdahalenin söz konusu olmadığına dair bir açıklama yaptı.

Düzenlemeyle döviz bürolarında alım satım işlemlerinde kimlik ibrazı limitinin 100 doların üstü ve karşılığı Türk lirası olarak yeniden belirlendiğine yer verilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

Söz konusu değişiklikte 'işlem limitlerini belirlemeye' ifadesi sadece kimlik ibrazına yönelik olup, bu ifade 100 dolar limitini artırma veya azaltmaya yönelik bir yetkilendirmeyi ifade etmektedir. Döviz alım satımı piyasada alıcılar ve satıcılar arasında serbestçe gerçekleşmektedir. Düzenlemenin serbest piyasaya müdahalesi kesinlikle söz konusu değildir.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU