Külünk: AK Parti'nin bir iletişim hareketine ihtiyacı var, CHP ve İYİ Parti'nin yurtsever tabanına yönlendirilmesi gerek

AK Parti MKYK üyesi Metin Külünk, "Cumhur İttifakı'nın oy alabileceği sosyolojik zemin yüzde 70'tir. Bu yüzde 70'i alma şansımız var ancak bugünden yarını okuyacak bir iletişim dili geliştirilmeli" diye konuştu

Fotoğraf: AA

AK Parti MKYK üyesi Metin Külünk, AK Parti'nin topyekün bir iletişim hareketine ihtiyacı olduğunu savundu.

Haberler.com'a konuşan Külünk bahsettiği iletişim hareketinin CHP ve İYİ Parti'nin yurtsever tabanına yönlendirilmesi gerektiğini ifade etti.

Külünk, "Doğu ve Güneydoğu'da da HDP'nin silah üzerinden, Kürt vatandaşlarına yönelik politikaları ciddi anlamda artık boşluğa düşüyor. Bu anlamda HDP'nin tabanındaki vatandaşlarımıza üreteceğimiz pozitif dil, PKK- HDP cephesinin silah üzerinden baskıya dayalı politikalarını boşa düşürür. Bir daha iddia ediyorum, Cumhur İttifakı'nın oy alabileceği sosyolojik zemin yüzde 70'tir. Bu yüzde 70'i alma şansımız var ancak bugünden yarını okuyacak bir iletişim dili geliştirilmeli" şeklinde konuştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Fiyat artışları anormal seviyede"

Kur ve enflasyon artışının vatandaşın cebini olumsuz etkilediğini belirten Külünk, "Burada hükümet fotoğrafı gördü. Sayın Cumhurbaşkanımız, 'ekipler çalışıyor' dedi. Ancak temel olarak 'Bu yüksek kur ve enflasyon karşısında milletimizin yanında duracak adımlar atacağız' dedi. Bu çok önemli. Bunu esas aldıktan sonra biz bu dalgayı da aşarız. Piyasanın da hükümetin yanında durmasıyla çok ciddi rahatlama olur. Tabii bir anda hızlı gelişti, ağustos, eylül, ekim derken hızlı oldu. Rekabet Kurumu'nun verdiği cezalar oldu. Burada belediyelerin denetimi devam etmeli. Fiyat artışları anormal seviyede. Anormal derecede artış var. Tek başına yüksek kur ve enflasyon ile izah edilemeyecek bir durum var" dedi.

Sedat Peker: 10 bin değil çok daha fazlasını verdim

Metin Külünk'ün adı Sedat Peker'in yayımladığı videolarda geçmişti.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun, "Sedat Peker'den ayda 10 bin dolar alan siyasetçi var" açıklamasının ardından Peker haziran ayından yayımladığı videoda şunları kaydetmişti:

Metin ağabeyle, Ömer Külünk diye bir yakını var mesela, nasıl ilişkimiz onu anlatayım. Tefeciler benim yeğenimin yerini almış, o zamanın parası bugünün 1,5 milyon lirası, tefecilerle bir konuşsan şey yapsa. Ya dedim Metin ağabey, ben ismimi unutturmaya çalışıyorum, o onu arayacak, o onu arayacak sanki ben tahsilat yapıyormuşum gibi. Dedim 'Ağabey kaç para ben vereyim?'. O konuda ismi geçen bir iki işadamı arkadaş var, 'biz ödeyelim' dedik. İş para ödemeye gelince bir tek ben ödedim, tapuyu aldık verdik. Biz para verdik mi böyle veririz. Almanya'daki o dernekler var ya, onlara rica ederdi 'para yollar mısın' diye, el altından onlara para yollardım. Ama öyle her ay giden 10 bin yok, seçim zamanı geldiğinde arabasına para bırakırdım.

Ya şimdi ben böyle deyince bizim diğer milletvekili tanıdıklar, lan bizi de, lan oğlum biz kimseyi söylemeyiz. Ama Biden miden gel film yap, sonra beni karalama kampanyasına abilik yap. İstesem gömmek için evet verdim derdim ama 10 bin değil çok daha fazlasını verdim.
 

 

 

 

 

 

 

Independent Türkçe, Haberler.com

 

 

 

DAHA FAZLA HABER OKU