Yıldırım: Fildişi kulelerden aşağı bakarak çözüm üretemeyiz

AK Parti’li Yıldırım, asgari ücretin arttırılması konusunda herkesin mutabık olduğunu çünkü alım gücünün azaldığını, özellikle emekli ve nispeten düşük maaşlıların zorlandığını dile getirdi

Fotoğraf: AA

AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, asgari ücretin arttırılması konusunda herkesin mutabık olduğunu çünkü alım gücünün azaldığını, özellikle emekli ve nispeten düşük maaşlıların zorlandığını dile getirerek "Devletin görevi buna tedbir almaktır. Tedbir alırken de tabii ki işçilik, girdi maliyetlerini daha da artırmak bizim ihracatımızı, ticaretimizi olumsuz etkiler. Bunun da farkındayız. Birbiriyle çelişen konuları ortak akılla ve karşılıklı fedakarlık yaparak çözeceğiz. Bunun yolu da birbirimizi dinlemek, anlamaktan geçiyor. Fildişi kulelerden aşağı bakarak çözüm üretemeyiz" dedi.

Yıldırım Sakarya’da çeşitli temaslarda bulundu. Yıldırım, küresel salgın kaynaklı sorunların yaşandığına, yeteri kadar üretim yapılamadığı için fiyatların dünya genelinde arttığına değinerek, "Pandemi sonrası dünya yeniden şekillenecek. Artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Bu dönemde ne kadar silahınız varsa ne kadar zengin olursanız olun bir işe yaramayacak. Topu topu yarım gram ağırlığı olmayan bir mikroba 8 milyar insanlık teslim oldu. İşte burada bizim gibi beşeri kaynağı kuvvetli olan, yani insan gücü, genç nüfusu güçlü olan ülkeler risklerin yanında büyük fırsatları da yakalamış durumda. İhracatta bunu yakaladık ama yeterli göremeyiz. Emin ve rahat olun. Bizler meseleleri biliyoruz, bu işlerin üstesinden gelecek tedbirleri de alıyoruz. Sizden istediğimiz biraz daha sabır. Türkiye'nin önünde büyük fırsatlar var" değerlendirmesinde bulundu.

Salgının ekonomiye etkileri çerçevesinde konuşmasını sürdüren Yıldırım, asgari ücretin arttırılması konusunda herkesin mutabık olduğunu çünkü alım gücünün azaldığını, özellikle emekli ve nispeten düşük maaşlıların zorlandığını dile getirerek, "Devletin görevi buna tedbir almaktır. Tedbir alırken de tabii ki işçilik, girdi maliyetlerini daha da artırmak bizim ihracatımızı, ticaretimizi olumsuz etkiler. Bunun da farkındayız. Birbiriyle çelişen konuları ortak akılla ve karşılıklı fedakarlık yaparak çözeceğiz. Bunun yolu da birbirimizi dinlemek, anlamaktan geçiyor. Fildişi kulelerden aşağı bakarak çözüm üretemeyiz" ifadelerini kullandı.

Yıldırım, salgın bitmeden hiçbir şeyin sağlıklı zeminde değerlendirilemeyeceğinin altını çizerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

O yüzden aşılanmaya dikkat edeceğiz. Kişisel tedbirlerimize dikkat edeceğiz. Artık okul kapatmak, hayatı durdurmak yok. Mevcut şartlarda bu belayla yaşamanın mutlaka yolunu bulacağız. Tabii ki beklentimiz ve hedefimiz kurtulmaktır. Bunun için de her şeyi yapıyoruz. Sadece kendimiz için de yapmıyoruz. Biz bencil bir millet değiliz. Varlıklı ülkeler birbirlerine düştüler. İtalya, AB bize yüz çevirdi diye şikayette bulundu ama biz 156 ülkeye destek verdik. Elhamdülillah o süreci de en hasarla yürüten ülkelerin başında geliyoruz.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU