Hızını alamayan geyik camı kırıp sınıfa girdi

Sığın ön cama çarpıp içeri girmeden önce mahallede koşarken görüntülendi

Kanada'da sığın geyiği okula doğru koşup sınıfa daldı (Twitter/@patdubois)

Kanada'da bir okul sınıfına habersizce giren sığın, çocukların tahliye edilmesine ve ebeveynlere davetsiz misafir hakkında uyarı mesajları gönderilmesine yol açtı.

Okul yetkililerine göre hayvan perşembe günü topluluk odasının "ön penceresi"nin içinden geçerek Sylvia Fedoruk Okulu'na girdi. Olayda ciddi bir yaralanma yaşanmadı.

Çocuklar tahliye edilirken, yetkililer de sığını sakinleştirmek için okula geldi. Hayvan daha sonra Saskatoon bölgesi civarındaki yaban alana güvenli şekilde geri bırakıldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Okul, The Independent'a binaya girme olayının dersler başlamadan önce sabah 09.00 civarında gerçekleştiğini, bir çocuğun da hafif şekilde yaralandığını fakat tıbbi tedaviye ihtiyaç duymadığını bildirdi.

Bir ebeveynin Twitter'da paylaştığı ekran görüntülerinde, Sylvia Fedoruk Okulu tarafından gönderilen ve ebeveynleri "topluluk odasının camını kırarak içeri giren bir sığın" hakkında bilgilendiren uyarı mesajları görüldü.

Bunu takiben gelen bir mesajdaysa ebeveynlere "sığının sakinleştirildiği ve uzaklaştırıldığı" söylendi.

Sığını sınıftan çıkarmak 45 dakika sürerken, koruma görevlilerinin hayvanın durumunun iyi olduğunu söylediği bildirildi.

Saskatoon'dan şehir dışına götürülen sığını takip ettiği iddia edilen Ben Denis adlı bölge sakini, CBC News'a açıklamasında olayın Kovid'den sonra halkın ihtiyaç duyduğu türden "iyi hissettiren" bir hikaye olduğunu söyledi.

Denis, "Biraz maddi hasar olsa bile" diye ekledi.
 


Okula giren sığının, perşembe sabahı bir ebeveyn tarafından Saskatoon'da tepinerek dolaşırken görüntülenen sığın olduğu düşünülüyor. Saskatoon, Saskatchewan eyaletindeki en büyük bölge.

Evergreen Bulvarı'nda kaçan geyiğin görüntülerini tweetleyen ebeveyn Sarah Paulgaard, şöyle yazdı:

Kızlar ve ben, bu sabah okula heyecan verici bir yürüyüş yaptık.

Bundan yaklaşık 5 dakika sonra okulun duyuru sistemine kulak misafiri oldum. Görünüşe göre sığın okulun İÇİNE girmiş?! Zavallı hayvan!

Okul daha sonra perşembe günü derslerin devam ettiğini bildirdi ve "Öğrencilerin ve personelin tamamı güvende olduğu için inanılmaz derecede minnettarız" diye duyurdu.
 


Okulu öven bir veli de Facebook'ta şunları yazdı:

Bu olayı bu kadar iyi idare ettikleri için öğretmenler ve yöneticilere yüksek alkışlar. Biz ebeveynlerle sürekli iletişim halindeydiler ve çocukların hepsini çok sakin tuttular!

Başkalarıysa bölgede ikinci bir sığının serbest şekilde dolaştığını öne sürdü fakat bu iddia henüz doğrulanmadı.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Noyan Öztürk

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU