Saray kaynakları, Erdoğan'ın durumuyla ilgili Reuters'a konuştu: Çalışmalarına Ankara'da devam edecek, programlarında iptal yok

Erdoğan'ın sağlık durumuyla ilgili sosyal medyada yer alan iddialar ve programlarındaki değişiklikle ilgili Cumhurbaşkanlığı kaynakları Reuters'a açıklama yaptı. Kaynaklar, Erdoğan'ın çalışmalarına Ankara'da devam edeceğini söyledi

Fotoğraf: Reuters

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sağlık durumu ile ilgili sosyal medyada iddiaların yer alması ve bugün gerçekleşmesi planlanan parti grup toplantısının iptal edilmesi sonrası Cumhurbaşkanlığı kaynakları açıklama yaptı.

Reuters'a açıklama yapan Cumhurbaşkanı kaynakları, Erdoğan'ın çalışmalarına Ankara'da devam edeceğini, programlarında herhangi bir iptal olmadığını söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Döviz kurunda hareketlilik yaşandı

Reuters'ta yer alan habere göre, bugün sosyal medyada ve piyasalarda Erdoğan'ın sağlık durumuna ilişkin olumsuz söylentilerin ön plana çıkması sonrası TL'de değer kayıpları belirginleşmişti. 

Dolar/TL yüzde 20'ye yaklaşan enflasyon verisinin de etkisiyle güne başladığı 9.62'li seviyelerden 9.7400'e kadar yükseldi. Kur daha sonra ise 9.7'nin altında denge buldu.

Bir bankanın döviz masası işlemcisi Erdoğan'ın sağlık sorununa ilişkin söylentilerin piyasaya etkisine yönelik bir soruya, "TL'de ve TL cinsi piyasalarda bugün iki yönlü oynaklık oldu.

Enflasyon ve para politikası ilişkisi TL'de değer kayıplarının ana nedeni ancak piyasadaki söylentiler de bugün fiyatlamalara yansıdı. TL'de önce değer kaybı ardından bu kayıpların belirgin azaldığını gördük" dedi.

Erdoğan'ın görüntüleri paylaşıldı

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Ankara Valisi Vasip Şahin ve Cumhurbaşkanlığı fotoğrafçısı Murat Çetinmühürdar, sosyal medyada Erdoğan'ın İstanbul Ankara seyahati sonrası kendisinin karşılama programına ilişkin görüntülerini paylaştı.

Erdoğan'ın bugünkü programında, Türk Konseyi Genel Sekreteri Baghdad Amreyev ile görüşme sonrasında Litvanya, Katar, Moğolistan ve Ukrayna büyükelçilerinin güven mektupları teslim törenine katılım yer alıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sağlığına ilişkin paylaşımlara soruşturma

Öte yandan Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada, sosyal medyada Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sağlık durumu ile ilgili yapılan paylaşımlara dikkat çekilerek, "Yürütülen sanal devriye faaliyetlerinde kapsamında, Twitter isimli sosyal medya platformu üzerinde Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan kastedilerek #ölmüş etiketine başlatıldığına rastlanılmıştır" denildi.

Açıklamada, "Bahse konu etiket altında Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik hakaret, tezvirat, onur ve saygınlığını rencide edici içeriklerin yanı sıra dezenformasyon ve manipülatif niteliğinde paylaşımlarda bulunduğu değerlendirilen 30 şahıs tespit edilmiş, haklarında gerekli yasal işlemler/çalışmalar başlatılmıştır" ifadesi yer aldı.

 

Independent Türkçe, Reuters
 

DAHA FAZLA HABER OKU