NASA fotoğraflarla gösterdi: Uzaydaki en çılgın Cadılar Bayramı partileri

Uluslararası Uzay İstasyonu aralarında süper kahramanların ve korsanların da bulunduğu ilginç kostümlere ev sahipliği yapmıştı

Uzay ajansı astronotların kostümlü fotoğraflarını "Uzay istasyonunun kapısını çalıp, 'Şeker mi şaka mı? diye soran yok" notuyla paylaştı (NASA)

Cadılar Bayramı yalnızca Dünya’da değil, uzayda da ilginç kutlamalara sahne oluyor.

Uluslararası Uzay İstasyonu’nda (UUİ) görev alan mürettebat, her yıl 31 Ekim’de Dünya’da düzenlenen kostümlü kutlamalardan eksik kalmıyor.

NASA, Cadılar Bayramı’nda UUİ’de kostümlü parti veren astronotların birbirinden renkli görüntülerini dün internet sitesinden yayımladı.

İşte uzaydaki en renkli Cadılar Bayramı partileri…

Elvis Presley korsanlarla birlikte

Rusya’nın Soyuz uzay aracıyla 2018’de düzenlenen Expedition 57 (Sefer 57) göreviyle UUİ’ye varan astronotlar Cadılar Bayramı’nı farklı kostümlerle kutlamıştı.

Rus kozmonot Sergei Prokopiev, Elvis Presley kimliğine bürünmüştü. Avrupa Uzay Ajansı astronotu Alexander Gerst, Darth Vader olmayı seçerken, NASA astronotu Serena M. Auñón-Chancellor da çılgın bilim insanı kılığına girmişti. Üçlü, bu yerçekimsiz partide kameraya böyle poz vermişti:

 

foto1.jpg
(NASA)


NASA astronotu Nicole Stott, 2009’daki Cadılar Bayramı’nı Expedition 21 görevinde kutlamış ve yaratıcılığını sergilemişti.

Yerçekimsiz ortamda havada süzülen turuncu bir etek giyen Stott, kendisine yörüngesinde gök cisimlerinin döndüğü bir yıldız havasını vermişti.
 

foto3.jpg
(NASA)


Bir diğer çılgın parti de 2019'da istasyonda görev alan Expedition 61 ekibinden gelmişti. NASA astronotu Christina Koch kırmızı parti gözlükleriyle, Avrupa Uzay Ajansı astronotu Luca Parmitan ise Martin Handford’un ünlü çocuk kitabı Ali Nerede?'nin (Where’s Wally) kahramanının kostümüyle baş aşağı poz vermişti.

NASA astronotları Drew Morgan ve Jessica Meir ise partiyi ölümsüzleştiren fotoğrafta düz durmuştu. Morgan bir maymun, Meir de bir korsan kılığındaydı.
 

foto 2.jpg
(NASA)


Süper kahramanlar uzay istasyonunda

2017'de ise uzay istasyonunda süper kahramanlar geziyordu. Expedition 53 ekibi, Cadılar Bayramı’na çeşitli kahraman kostümleriyle katılmıştı.

Avrupa Uzay Ajansı’ndan Luca Parmitano, Örümcek Adam olurken NASA'dan Randy Bresnik, Minion kostümünü tercih etmişti. Kozmonot Alexsandr Misurkin, üzerinde şövalye motifinin bulunduğu kıyafetiyle partide çekilen fotoğrafın merkezinde yer almış, NASA astronotu Mark Vande Hei ise Wolverine olmuştu. Bir diğer NASA astronotu Joe Acaba, bal kabağına dönüşürken Rus kozmonot Sergey Ryazansky maymun kılığına girmişti.
 

foto 4.jpg
(NASA)


Ancak UUİ’deki ilk süper kahraman Superman’di. Avrupa Uzay Ajansı astronotu Paolo Nespoli, 2013'teki Expedition 37 görevine denk gelen Cadılar Bayramı’nda yerçekimsiz ortamda peleriniyle böyle süzülmüştü:
 

foto 5.jpg
(NASA)


NASA astronotu Scott Kelly'nin kostümü ise muhtemelen en korkunç kılık olmuştu.

2015’teki Cadılar Bayramı’nda bir yıllık görev için istasyonda bulunan Kelly, bu tüyler ürperten maskeyi takmıştı:
 

 

Ekran görüntüsü 2021-11-01 153126.png
(NASA)

 

Independent Türkçe, Space, NASA

Derleyen: Çağla Üren

DAHA FAZLA HABER OKU