Yıldırım ve İmamoğlu'ndan yayın öncesi İsmail Küçükkaya ile görüşme açıklaması

Binali Yıldırım: Kamuoyundan gizlenmesi felakettir, Ekrem İmamoğlu: Benden sonra Yıldırım'la da görüşeceğini söylemişti

Pazar günü yapılan ortak yayın öncesi moderatör İsmail Küçükkaya'nın CHP İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu ile yüz yüze AK Parti adayı Binali Yıldırım'la telefonda görüşmesi yeni bir tartışma başlattı. 

Ekrem İmamoğlu Habertürk'ten Kübra Par'ın sorularını yanıtladı. İmamoğlu görüşmenin gizli olmadığını, İsmail Küçükkaya'nın kendisiyle görüştükten sonra Yıldırım'la da görüşeceğini söylediğini ifade etti. Ekrem İmamoğlu şu ifadeleri kullandı:

Bana geldi, zaten, “Sizinle görüşeceğim, ardından Sayın Binali Yıldırım’ı ziyaret edeceğim” dedi. Gizli görüşme derken, kameraların önünde değildi ama gizli de değildi. Oturduk, konuştuk. Sorular konusunda da, “Sizin ne soracağınıza karışmam ama konunun çemberi belli. İstanbul konuşulmalı, tamam ama İstanbul’da ikinci seçime niçin gidildiği de konuşulmalı. Bu en önemli mesele” dedim. Sorular, özel detaylar gibi konulara asla girmedim. “Siz aklınıza gelen her şeyi sorabilirsiniz” deyip, kendilerini uğurladım.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Binali Yıldırım ise görüşmeye tepki göstererek İmamoğlu'na "Böyle bir görüşmeyi neden kamuoyundan gizlediniz?" diye sordu:

CHP adayı, rakibim Ekrem Bey'in bütün Türkiye'nin pür dikkat beklediği tarihi buluşma öncesi, yüz yüze bir otelde danışmanlarıyla birlikte bir araya gelmiş olması gayriahlaki bir durumdur. Bunu kamuoyundan gizlemiş olmaları da ayrıca bir felakettir. Madem iki adaydır, beraber yayın yapacağız. Adayın biriyle yüz yüze aynı mekanda bir araya gelip konuşulması ve diğer adaydan bunun esirgenmesi, konuşulmamasının ne anlama geldiğini ben kamuoyunun takdirine bırakıyorum.

"Küçükkaya ile telefonda görüştük"

Yüz yüze görüşme konusunda İsmail Küçükkaya'dan kendisine bir talep gelmediğini dile getiren Yıldırım, şöyle devam etti:

Yüz yüze görüşmedim. Telefonda görüştüm. Ancak bana yüz yüze görüştüğü konusunda da bir bilgi vermedi. Telefonda konuştuklarımız ayrı bir mesele. Orada da genel yayında başarılar diledik, o kadar. Önemli olan yayından iki gün önce, perşembe günü, Aynı mekanda, moderatörle rakip adayın, danışmanlarının da bulunduğu bir toplantıda, bir araya gelmiş olmaları ve benimle böyle bir toplantı yapılmamasıdır. Burada açıkça bir eşitsizlik vardır. Eşitsizliğin ötesinde de burada bir gayrimeşru durum vardır. 

Küçükkaya'dan görüşme açıklaması

İsmail Küçükkaya da ortak yayın öncesi adaylarla görüşme tartışması konusunda dün akşam Habertürk yayınına telefonla bağlanarak açıklama yaptı. Küçükkaya Binali Yıldırım'la telefonda konuştuğunu çerçeve ve format konusunda itiraz olmadığını söylediğini ifade etti. İsmail Küçükkaya, Yıldırım'ın da başka bir görüşmeye gerek olmadığı konusunda hemfikir kaldıklarını savundu:

Ben bana iki genel başkan yardımcısının verdiği görevden sonra adayların kurmayları ile görüşmeniz gerekir dediler. Bunu niye yapacağız diye sorduğumda, "Zor bir yayın yapılacak herkesin kafasında sorular var" dedi. Ben de Ömer Sertbaş'ı (Yıldırım'ın danışmanı) aradım, formatı söyledim. Ben bu konuşmayı Ekrem İmamoğlu ile de yapacağım dedim. Binali Yıldırım benim programıma geldiğinde bunu sorduğumda kendisi "Sadece İstanbul'u konuşacağız" demişti. Ben ikisinin kurmaylarıyla görüşmeler yaptım. Ömer Sertbaş'la en son bir konuşma yaptım. İşleri şekillendirdim, iki tarafı bilgilendirdikten sonra Ömer Sertbaş'a bu sorular verildi, verilmedi diye tartışmalar var. Binali Yıldırım'la da konuştum. Çerçeve ve format konusunda itiraz yok. Başka bir görüşmeye gerek yok dedim. "Doğru söylüyorsun" dedi. 

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU