Madonna: İptal kültürü yüzünden kimse aşılar hakkındaki gerçek fikrini söylemiyor

Pop yıldızı, "Şu anda kimsenin fikrini söylemesine izin verilmiyor" dedi

Madonna ağustosta Instagram hesabından bir selfie paylaşmıştı (Instagram/Madonna)

Madonna, "iptal edilme" korkusu nedeniyle aşılar hakkında "tartışma veya görüş alışverişi" olmadığını iddia etti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Popun kraliçesi, sanatsal sorumluluk ve “huzur bozmanın” doğası üzerine düşüncelerini aktardığı yeni bir röportajda duygularını dile getirdi.

V Magazine için oyun yazarı Jeremy O. Harris'in kendisine yönelttiği pandemiden etkilenmiş ve “milyarderlerin ekonomiyi mahvettiği” bir dünyada huzurun nerede olduğu sorusunu Madonna şöyle cevapladı:

Bu ilginç çünkü huzur özneldir. Örneğin kişilerin pandemi hakkındaki düşünme şekli, aşının tek gerçek çözüm olduğu veya ya o tarafta ya da diğer tarafta olduğunuzu düşünmenin kutuplaşması. Tartışma yok, görüş alışverişi yok.

Madonna, sanatın "statükoyu rahatsız etmek" anlamına geldiğine inandığını ve sansürden "korktuğunu" sözlerine ekledi.

Madonna sözlerine, "Şu anda kimsenin fikrini söylemesine izin verilmiyor" diye devam etti.

İptal edilme ve iptal kültürü korkusu nedeniyle kimsenin bir şeyler hakkında gerçekten ne düşündüğünü söylemesine izin verilmiyor. İptal kültüründe huzur bozmak muhtemelen bir ihanet.

Harris, “iptal kültürünün bazılarının öyle olduğunu hissettiği” kadar korkutucu olmadığına inandığını söyledi. Madonna buna, “Sorun şu ki daha fazla sessizleştikçe, daha fazla korktukça, her şey daha tehlikeli oluyor. Tamamen çenemizi kapatarak ona güç veriyoruz” diye karşılık verdi.

Temmuz 2020'de Madonna'nın Instagram hesabı, koronavirüs hakkında "yanlış bilgi" yaydığı gerekçesiyle site tarafından mimlenmişti. Pop yıldızı, sosyal mesafenin ve yüz maskelerinin Kovid'le mücadelede etkisiz olduğu, hidroksiklorokinin "Kovid için bir tedavi" olduğu yönünde asılsız iddialarda bulunan hekim ve papaz Dr. Stella Immanuel'in videosunu paylaşmıştı.

Madonna, Immanuel'in kendisinin "kahramanı" olduğunu söylemiş ve asılsız biçimde Kovid aşısının "bulunup kanıtlandığını ve aylardır piyasada olduğunu" yazmıştı.

Korkunun halkı kontrol etmesine ve zenginlerin daha zengin, yoksulların daha yoksul ve hastaların daha hasta olmasına izin vermeyi tercih ederler.

Immanuel'in videosu, Madonna'nın bizzat paylaşmasından önceki günlerde hem Donald Trump hem de Donald Trump Jr. tarafından paylaşılmıştı.

Annie Lennox, Madonna'nın videoyu paylaşmasını kınayan yıldızlar ve hayranlar arasında yer alırken gönderinin altına şu yorumu yapmıştı:

Bu tam bir delilik. Bu tehlikeli şarlatanlığı desteklediğinize inanamıyorum.

Madonna kısa süre sonra videoyu silmişti.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Sevgi Aydoğan

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU