Beyaz Saray, "milyarderler vergisi"ne tepki gösteren Musk'a yanıt verdi

"Bunlar açıkça hile yapmaya çalışan ve vergi ödememenin bir yolunu bulmaya çalışan kişiler"

Dünyanın en zengini Elon Musk'ın serveti Forbes'un "Gerçek Zamanlı Milyarderler Listesi"ne göre 28 Ekim itibarıyla 274,4 milyar dolar (Reuters)

Beyaz Saray, "milyarderler vergisi"ni eleştiren SpaceX ve Tesla CEO'su Elon Musk'a cevap verdi.

Dünyanın en zengin ismi Musk'ın tepkisi sorulan Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki dün yaptığı açıklamada, ülkenin kalkınması için zenginlerin biraz daha para vermesi gerektiğini söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Demokrat parlamenterler, ABD'deki milyarderlerin sahip oldukları hisse senetleri ve diğer varlıklar üzerinden vergi ödemesini gerektiren vergi teklifini birkaç gün önce duyurdu.

Teklif, zenginlerin "vergiden kaçmasını" önlemeyi amaçlıyor.

Yüz milyarlarca dolarlık gelir sağlaması beklenen planın, art arda üç yıl boyunca 1 milyar dolardan (yaklaşık 9,5 milyar TL) fazla varlığa sahip olan veya 100 milyon dolardan (yaklaşık 950 milyon TL) fazla gelir elde eden vergi mükelleflerini etkilemesi hedefleniyor. Bu kapsamda, yaklaşık 700 mükellefinin vergiye tabi olması bekleniyor. 

ABD Senatosu Finans Komitesi Başkanı Ron Wyden teklif hakkında şöyle konuştu:

Milyarderler Gelir Vergisi'yle vergi yasamızda adaleti yeniden sağlamak ve Amerikan ailelerine yönelik kritik yatırımları finanse etmek için tarihi bir fırsatımız var.

Musk ise konuyla ilgili iki gün önce attığı tweet'te "Er ya da geç, diğer insanların parasını tüketecekler ve ardından size gelecekler" ifadesini kullandı.

Teknoloji milyarderi bugünkü paylaşımındaysa "parasını insanlığın Mars'a ulaşması ve aklın ışığını korumak" için kullanmayı planladığını söyledi.

Beyaz Saray Sözcüsü Psaki dün yaptığı açıklamada Musk'a şöyle yanıt verdi:

En yüksek gelirlere sahip ABD'lilerin işgücüne, ekonomiye ve rekabete önemli yatırımlar yapmak için biraz daha para vermeyi göze alabileceğine ve bunun halka net bir faydası olduğuna inanıyoruz.

Psaki, Musk gibi isimlerin yeni vergilendirmeye uyup uymayacaklarına dair gelen bir soruyu da yanıtladı. ABD'lilerin yasaya uymasını beklediklerini söyleyen Beyaz Saray Sözcüsü, kimsenin kaçmaması için gerekli adımların atıldığını ve atılacağını sözlerine ekledi.

ABD Senatosu Finans Komitesi Başkanı Wyden da Musk'a tepki gösterip "Bunlar açıkça hile yapmaya çalışan ve vergi ödememenin bir yolunu bulmaya çalışan kişiler" dedi.

 

Independent Türkçe, Newsweek, Bloomberg HT, AA, Sözcü

Derleyen: Uğurcan Yıldız

DAHA FAZLA HABER OKU