Francesco Totti Roma'ya veda etti

Profesyonel kariyerine Roma'da başlayarak futbolcu-yönetici olarak uzun yıllar kulübe hizmet eden Francesco Totti, Roma'dan ayrıldığını basın toplantısıyla duyurdu

Francesco Totti / Fotoğraf: AFP

İtalya Birinci Futbol Ligi (Serie A)'da mücadele eden Roma'nın efsane futbolcularından Francesco Totti, 24 yıl formasını giydiği kulübe düzenlediği basın toplantısında veda ettiğini açıkladı.

1 Temmuz 2017'de jübilesini yaptıktan sonra kulüpte yöneticilik yapan Totti, basın toplantısında kulüp yöneticilerini eleştirerek şöyle konuştu:  

8 yıl önce Amerikalılar geldiğinden beri Roma'nın tüm efsanelerini kulüpten ayırdılar. İstedikleri herşeyi yapmayı başarıyorlar. Futbolu onlar yüzünden bıraktığımı herkes biliyor. 6 yıllık sözleşme imzaladım ancak işin içine girince herşeyin değiştiği anladım.

Ayrılık kararı almasında, yapılacak işlere müdahale etmesine izin verilmemesinin belirleyici olduğunu söyleyen Totti, "2 yıldır görev yapıyorum ama en fazla 10 toplantıya çağırıldım. Bana her zaman son dakikada haber verdiler. Her zaman dışarıda tutuldum. Kulübün yeni bir sahibi olursa o zaman Roma'ya dönerim. Romalılara yanlış birşey yapmam.Bu ayrılık, futbolcu olarak ayrılmaktan daha zor. Roma'dan ayrılacağıma ölseydim daha iyi hissederdim. Roma sevilmesi ve desteklenmesi gereken bir kulüp. Burada Totticiler, Pallottacılar ya da Baldiniciler olmamalı. Sadece Roma taraftarları olmalı" açıklamasında bulundu.

 

Francesco Totti1-AFP.jpg
Francesco Totti, profesyonel kariyeri boyunca Roma'dan başka hiçbir kulüpte futbol oynamadı / Fotoğraf: AFP

 

Francesco Totti kimdir?

27 Eylül 1976'da İtalya'nın başkenti Roma'da doğan Totti, ilk gençlik yıllarında Fortitudo Luditur, Smit Trastevere, Lodigiani gibi kulüplerde futbol oynadı.  

1 Ocak 1993'te Roma Kulübü'yle profesyonel sözleşme imzalayan Totti, 1 Temmuz 2017'de kariyerini noktaladı. 

Roma'da forma giydiği 24 yıla 6 kupa sığdıran Totti, 2006 yılında da İtalya Milli Takımı ile dünya kupasını kazanma başarısı gösterdi.

İtalya'da 2 kez yılın futbolcusu seçilen efsane futbolcu, 1 kez İtalya gol kralı unvanını elde etti.

Roma formasıyla 785 maça çıkan Totti, 307 gol atıp, 129 asist yaptı.

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU