Erdoğan'ın avukatlarından Kılıçdaroğlu'nun bürokratlarla ilgili açıklamasına suç duyurusu: Hakaret içeren ifadeler de yer aldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın avukatları, Kılıçdaroğlu'nun açıklamasında Erdoğan'a hakaret içeren ifadelerin de yer aldığını iddia etti

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın avukatları, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bürokratlarla ilgili açıklamasında Erdoğan'a hakaret içeren ifadelerin de yer aldığı gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu.

Kılıçdaroğlu, bürokratlara "Sizler Erdoğan ailesinin değil, bu devletin şerefli memurlarısınız” demişti.

CHP lideri, "18 Ekim Pazartesi itibariyle bu düzenin illegal isteklerine verdiğiniz tüm desteğin sorumluluğu size de ait olmaya başlayacaktır. ‘Emir almıştım' diyerek bu kirli işlerden sıyrılamazsınız. Size kanun dışı her ne yaptırılıyorsa, pazartesi itibariyle durun. Bu illegal paralel sistemlerden elinizi, eteğinizi çekin" çağrısında bulunmuştu.

TÜGVA benzeri vakıfların 'üzerine çöktüğü malların hazineye iade edileceğini' söyleyen Kılıçdaroğlu şunları kaydetmişti:

Unutmayın Türkiye Devleti'ni şahıs devletine dönüştürmüş bir kişi ve ailesi var. Bu şahsın ve ailesinin kişisel çıkarlarına hizmet etmeye zorlanmış bir kısım devlet memurları var. Bazıları çok baskı altında bunun elbet farkındayız ancak unutulmamalıdır ki devlete değil şahsi çıkarlara hizmet etmenin sorumluluğu var. TÜGVA rezaletini hep beraber izliyoruz. Lağım kokusu yine her yeri sardı. Şahıs ve ailesi vakıf süsü verdikleri bir paralel yapı ile devleti zapturab altına almaya çalışmış. Sevgili halkım herhalde neyi çaldıklarının farkındasınız. Çalınan çocuklarınızın memuriyeti yani geleceğidir. Bu sistemde Erdoğan ve şukerasının kurdukları vakıfların tezgahından geçmeyenlerin, memur olmalarının neredeyse imkansız hale getirildiği görülmektedir. Daha önce memur olanların ise görevde yükselmeleri TÜGVA tezgahından geçmelerine bağlanmıştır. Böylece kamuda yapmak istedikleri ne kadar illegal iş, rant, mafyatik çıkar varsa bunları yapacak memur militanlar düzene eklemlenmiştir.

"İktidarın değişmesine az kaldı"

Şimdi hepimizin gördüğü, bildiği bir şey daha var. İktidarın değişmesine az kaldı. İktidar değiştiğinde, soruşturmalar başlayacak ve eminim ki bu bürokratların büyük bir kısmı 'Emir aldık, uygulamak zorunda kaldık' diyeceklerdir. Bunu diyerek sıyrılırım diye düşünen, sarayın baskısına boyun eğerek kanun dışına çıkmış devlet memurlarına buradan seslenmek istiyorum.

"Bu illegal, paralel sistemlerden elinizi, eteğinizi çekin"

Cenap Şehabettin'in bir sözü var. 'En ağır angarya faydasızlığından emin olduğunuz işi vazife namına ifa etmektir' Açıkça söylüyorum. Vazife namına mafyatik düzene hizmet edemezsiniz. Kanun dışı izleri emir olarak telakki edemezsiniz. Siz Erdoğan ailesinin değil, bu devletin şerefli memurlarsınız. Kamil akla gelmeniz için Kılıçdaroğlu ağabeyinizin, amcanızın bu size son çağrısıdır. 18 Ekim Pazartesi itibariyle bu düzenin illegal isteklerine verdiğiniz tüm desteğin sorumluluğu size de ait olmaya başlayacaktır. 'Emir almıştım' diyerek bu kirli işlerden sıyrılamazsınız. Size kanun dışı ne yaptırılıyorsa pazartesi itibariyle durun. Bu illegal, paralel sistemlerden elinizi, eteğinizi çekin.

"Memur Teoman… Seni unuttuk zannetme kardeşim"

TÜGVA benzeri vakıfların üzerine çöktükleri devletin malları, hazineye iade edilecektir. Sizler hala kendinizi bu pislikten sıyırma şansına sahipsiniz. Bu şansı kullanın. Siz de şahit olun halkım. Konuşmama son vermeden önce, buradan bir selam göndermek istiyorum. Memur Teoman… Seni unuttuk zannetme kardeşim. Aklımızdasın, gönlümüzdesin, hakkını alacaksın.

 

Independent Türkçe 

DAHA FAZLA HABER OKU