Zafer Partisi'nden İçişleri Bakanlığı Sözcüsü'ne yanıt: Devlet terbiyesinden uzak ifadeler

Çataklı, basın mensuplarına Özdağ'ı ciddiye almamalarını önerdi, Zafer Partisi’nden tepki geldi

Fotoğraf: AA

İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın kendisine silah ruhsatı verilmediğine yönelik iddiasına ilişkin açıklama yaptı.

Çataklı, yazılı açıklamasında, Özdağ adına 2000 ve 2001 yıllarında düzenlenmiş iki ayrı silah ruhsatı bulunduğunu belirtti.

Çataklı, şunları kaydetti:

Yusufeli Asliye Ceza Mahkemesi kararı ile resmi belgelerin düzenlenmesinde yalan beyanda bulunmak suçundan dolayı adli para cezasına çarptırılmış, cezası 15 Ocak 2013'te kesinleşmiş olmasına rağmen bu 2 silah ruhsatı süresiz düzenlendiği için iptal edilmemiştir ve halen geçerlidir. Ayrıca 2019'da 6136 sayılı kanunda memnu hakların iadesi alanlara silah ruhsatı verilmesi imkanı tanıyan düzenleme sonrası başvurusu üzerine 30 Aralık 2020 ve 27 Temmuz 2021 tarihlerinde 2 ayrı silaha daha ruhsat düzenlenmiştir. Sonuç, Ümit Özdağ adına düzenlenmiş 4 ayrı silah ruhsatı bulunmaktadır. Bunun yanı sıra yakın polis korumasıyla korunmaktadır.

Çataklı, basın mensuplarına ve takipçilere Özdağ'ı ciddiye almamalarını önerdiklerini ifade etti.

Zafer Partisi’nden yanıt

Zafer Partisi Çataklı’nın açıklamasına yanıt verdi.

“Sayın Ümit Özdağ, Zafer Partisi Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili’dir. İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı’nın kendisine yalnızca isim ve soy ismi ile hitap etmesini hoş görecek bir arkadaşlığı, samimiyeti, hukuku yoktur. Bu saygısız üslubu -üstelik resmi bir basın açıklamasında- kullanma hakkını, oturmakta olduğu koltuktan mı almaktadır? Bahse konu koltuğun böyle bir hak bahşetme gücü yoktur” denilen açıklamada, “Atanmış bir kamu görevlisinin seçilmiş bir milletvekili ve parti genel başkanına ‘’doktora başvurma’’ tavsiyesinde bulunması yetmezmiş gibi ‘’basın mensupları ve takipçilerine önerimiz bu kişiyi ciddiye almamalarıdır’’ şeklinde devlet terbiyesinden uzak ifadeler kullanması devlet yönetme sanatının değil sahne sanatının konusu olabilir” ifadelerini kullanıldı.

Açıklama şöyle devam etti:

Sayın Genel Başkanımız, dün katıldığı televizyon programında hali hazırda silah ruhsatı olmadığını beyan etmemiştir. Sayın Genel Başkanımız, ‘’milletvekili olduktan sonra yaptığım silah ruhsatı başvurum reddedildi, hukuki girişimlerde bulunarak ve nihayetinde Meclis Başkanı ile görüşerek silah ruhsatı alabildim.’’ şeklinde beyanda bulunmuştur. 2013 senesinde hakkında ‘’Hükmün Açıklanmasının Geri Bırakılması’’ kararı verilen Sayın Genel Başkanımızdan üzerine kayıtlı silahları devretmesi istenmiştir. Bunun üzerine Sayın Genel Başkanımız, aralarında merhum babasının beylik tabancasının da bulunduğu silahları devretmiştir. 24 Haziran 2018 seçimlerinde milletvekili seçilmesinin ardından yapmış olduğu silah ruhsatı başvurusu ise genelge değişikliği gerekçe gösterilerek reddedilmiştir. İşbu red kararı, Sayın Genel Başkanımız tarafından önce Ankara Bölge İdare Mahkemesi’ne ardından da Danıştay’a taşınmıştır. Bu hukuki süreç sürerken Sayın Genel Başkanımız Meclis Başkanı ile konuyu görüşmüşler ve bu görüşmeden sonra o güne kadar sürüncemede bırakılan silah ruhsatı verilmiştir. Açıklamada yer alan 30.12.2020 ve 27.07.2021 tarihli silah ruhsatları bunlardır. Sayın Genel Başkanımızın üzerine kayıtlı görünen diğer iki silah ise önceden devretmek zorunda kaldığı ve sonra geri aldığı silahlardır.

Bu açıklamanın Özdağ’a yönelik suikast planının kendisinden gizlendiği gerçeğinin üzerini örtmek amacına matuf olduğu savunularak, “İçişleri Bakanı Sayın Soylu’nun bakanlık bünyesinde muarız ve muhaliflerinin olduğunu biliyorduk ancak böylesini tahmin etmemiştik. Sayın Genel Başkanımız konu hakkında 26.10.2021 Salı günü Büyük Millet Meclisinde muhataplarına yönelik açıklamalarda bulunacaktır” ifadelerine yer verildi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU