Pandemide ön saftaki hastane çalışanlarına yardım eden köpek Jasper, "Yılın Hayvanı" seçildi

Jasper isimli cockapoo köpeği, Kovid-19 krizinden bunalan personelin rahatlamasına yardımcı oldu

Uluslararası Hayvan Refahı Fonu, 2021'de Jasper isimli cockapoo köpeğine "Yılın Hayvanı" ödülünü verdi (IFAW)

Jasper isimli cockapoo köpeği, pandemi süresince Birleşik Krallık (BK) Ulusal Sağlık Hizmetinin (NHS) ön saflardaki personeline verdiği destek çalışması sebebiyle bir hayvan refahı yardım kuruluşu tarafından "Yılın Hayvanı" ödülüne layık görüldü.

Uluslararası Hayvan Refahı Fonu (International Fund for Animal Welfare -IFAW), Jasper'e ödülü yorulmaksızın "pandemide birimlerin travmadan kurtulmasını" sağladığı için verdi.

Yardım kuruluşu, Doğu Lancashire Hastaneleri NHS Tröstü çalışanlarının "stres seviyelerini düşük tuttuğu için takdir ettiğini" belirttiği 6 yaşındaki melez köpeğin çalışmasını "değerli bir hizmet" olarak niteledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Salı günü Lordlar Kamarası'nda düzenlenen törende, dünyanın dört bir yanından diğer hayvan ve insan kahramanlarla birlikte Jasper'a özel ödül verildi.

Jasper'ın sahibi ve bahse konu tröstün çalışanı David Anderson, köpeğin halk sağlığı krizi öncesi de felç ve yaşam sonu bakımı gören hastalara tedavi hizmetleri sunma çalışmasında kendisine eşlik ettiğini ifade etti.

Ancak Jasper'ın dikkati, Kovid-19 vurduğunda büyük baskı altında kalan hastane personeline çevrildi. Blackburn, pandeminin zirve döneminde BK'nın kötü etkilenen bölgelerden biri haline gelmişti.

Anderson, "Jasper'ın rolü her zaman için insanları güldürmek ve daha iyi hissettirmek oldu. Pandeminin zirve döneminde, herkesin çok emek verdiği zamanlarda, personelin bazen sadece Jasper'a sarılıp ağlamaya ve servise geri dönmeye ihtiyacı oluyordu" dedi.

Köpekler yargılamaz ve personel Jasper'la birlikteyken duygularını gösterebilir, onu yürüyüşe çıkarabilir ya da beraber sessizce oturup derin düşüncelere dalabilir.

Zor durumda kalan veya ağlayan insanların yanına gitmek üzere eğitilen Jasper, destek personeline yardım etmeyi sürdürecek. Daha genç hastalara destek sağlamak için tedavi eğitimini başarıyla tamamlamasının ardından artık Jasper'ın çocuk servislerini de ziyaret etmesine izin veriliyor.
 


IFAW ayrıca, büyük bir kriz sırasında hasta ve yaralı koalaları bulma konusundaki çalışmaları sebebiyle Avustralyalı koala arama köpeği Bear'a da özel bir takdir ödülü verdi.

Avustralya'daki 2019-2020 orman yangınları sırasında, krizin yol açtığı büyük hasar sebebiyle Kara Yaz olarak da adlandırılan dönemde, Bear'ın 100'ün üzerinde koalanın yerini tespit ettiği belirtilmişti. Yangınlarda 3 bin 113 ev yok olurken, tahminen 3 milyar hayvan da olumsuz etkilenmişti.

IFAW BK bölge direktörü James Sawyer, "Bu yılki kazananlarımız bize birçok değerli ders verebilir" dedi.

Bize başarılı olmak için hayvan koruyucularından oluşan çok çeşitli bir topluluğu yansıtmamız gerektiğini öğretiyorlar.

Bize hayvanların yanında olmanın önemini koruduğunu ama hayvanların da bizim yanımızda olabileceğini öğretiyorlar. Bu, ciddi bir biçimde bize dünyadaki hayvanlarla birbirimize ne kadar bağımlı olduğumuzu ve işlerin hepimiz için iyileşmesi adına nasıl birlikte çalışmaya devam etmemiz gerektiğini hatırlatıyor.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/life-style

Independent Türkçe için çeviren: Kerim Çelik

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU