Paul McCartney, The Rolling Stones'a taş attı: "Blues cover'ı grubu"

The Beatles'ın efsanevi vokalisti daha önce de kendi grubunun daha iyi olduğunu söylemişti

Britanyalı sanatçılar Paul McCartney ve Mick Jagger, müzik dünyasının en başarılı isimlerinden olarak görülüyor (AFP / Kolaj: New York Post)

The Beatles'ın efsanevi vokalisti Paul McCartney, The Rolling Stones'a taş attı.

McCartney, 11 Ekim'de yayımlanan bir röportajda The Rolling Stones'un "blues cover'ı grubu" olduğunu söyledi:

Bunu söylemeli miyim bilmiyorum ama onlar blues cover'ı grubu. The Rolling Stones böyle bir şey. Bence biz daha farklı şeyler denedik.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ancak ünlü sanatçı, "rakibine" ilk kez sataşmıyor. Zira McCartney Nisan 2020'de şöyle konuşmuştu:

The Rolling Stones'un kökü blues'da, şarkı yazarken konuları blues oluyor. Bizim etkilendiğimiz şeyler daha çeşitliydi. Arada çok sayıda fark var. Stones'u çok severim ama size katılıyorum. The Beatles daha iyiydi.

The Rolling Stones'tan Mick Jagger ise buna cevaben "Bu bayağı matrak. O çok tatlı biri. Ortada tabii ki bir rekabet yok" demişti. The Beatles'ın hiç arena konseri vermediğine ancak The Rolling Stones'un büyük bir konser grubu olduğuna dikkat çeken meşhur vokalist şöyle devam etmişti:

Asıl iş olan turneye daha başlamadan dağıldılar. İşin bu hali 1969'da başladı ve The Beatles'ın bunu deneyimleme fırsatı hiç olmadı. Shea Stadyumu'ndaki harika performanslarında ben de oradaydım. O stadyum konserini verdiler ama Stones devam etti. 70'lerde stadyum sahnelerine çıkmaya başladık ve hâlâ devam ediyoruz. İki grup arasındaki asıl büyük fark bu. Gruplardan biri inanılmaz bir şansla hala stadyumlarda çalarken diğeri artık yok.

Grup neden dağıldı?

1970'de yayımladığı solo albümünün basın bildirisinde The Beatles'a "ara verdiğini" duyuran McCartney, yıllarca grubun dağılmasının sorumlusu olarak görülmüştü. Ancak McCartney birkaç gün önce yaptığı başka bir röportajda grubun ayrılık sürecini John Lennon'ın başlattığını söyledi:

Ayrılık kararında fitili ateşleyen ben değilim. O kişi bizim Johnny'miz. Bir gün odaya girdi ve 'Beatles'ı bırakıyorum. Bu bir boşanma gibi' dedi.

McCartney, Lennon ayrılmasaydı grubun müzik hayatını sürdürebileceğini düşündüğünü sözlerine ekledi.

 

Independent Türkçe, New Yorker, Diken

Derleyen: Uğurcan Yıldız

DAHA FAZLA HABER OKU