Sara Netanyahu devletin kasasından 100 bin dolar yemek siparişi vermekten suçlu bulundu

İsrail Başbakanı’nın eşi Sara Netanyahu, devlet fonlarını kişisel yiyecek ve içecek giderlerinde kullandığı suçlamasından hüküm giydi. Netanyahu’nun karşı karşıya kaldığı ceza 15 bin dolar

Fotoğraf:Reuters

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun eşi Sara Netanyahu devlet fonlarını kötüye kullandığı gerekçesiyle suçlu bulundu ve 15 bin dolar para cezasına çarptırıldı.

Haziran 2018’de hazırlanan iddianame kapsamında Sara Netanyahu, 2010-2013 yıllarında farklı restoranlardan 100 bin dolar değerinde yüzlerce sipariş vermek ve bunu devlet harcaması göstermekle suçlanıyordu. “Dışarıdan sipariş vermek” Başbakanlık’ta bir aşçı istihdam edildiği için yasak. 

12 Haziran'da savcılık ile Sara Netanyahu'nun avukatları arasında bir anlaşmaya varılmıştı. Buna göre Netanyahu, 12 bin 490 dolar masraf ve 2 bin 775 dolar ceza ödeyecek. 

Sara Netanyahu ile birlikte aynı suçtan yargılanan bir kamu görevlisi de 2 bin 775 dolar cezaya çarptırıldı.

Binyamin Netanyahu da yargılanıyor 

Başbakan Binyamin Netanyahu hakkında şubatta başlatılan soruşturma ise devam ediyor. 

Netanyahu’nun iş adamlarından usulsüz olarak yüksek miktarda paralar aldığı ve bir gazete patronu ile lehine yayın yapması için pazarlık yaptığı öne sürülmüştü. 

Polis, 13 Şubat’ta İsrailli liderin “rüşvet aldığı, yolsuzluk yaptığı ve görevi kötüye kullandığı şüphesine” dair yeterli delil bulunduğunu açıkladı ve savcıya iddianame hazırlanmasını tavsiye etti. Yasal sürecin ilk duruşması ekim ayının başında gerçekleşecek. 

 

Independent Türkçe 

DAHA FAZLA HABER OKU