Marvel yazarı: Stüdyonun gizli polisi var

Süper kahraman filmleriyle meşhur Marvel'ın gizlilik uygulamaları bir kez daha gündeme geldi

Marvel Stüdyoları'nın başkanı Kevin Feige (en solda) ve Marvel evreninde yer alan oyuncular yapım sürecinde hiçbir şekilde spoiler sızdırmamaya olağanüstü önem göstermeleriyle tanınıyor (AP)

Marvel Stüdyoları yapımlarının büyük bir gizlilik içinde üretilmesine gösterdiği özenle tanınıyor ancak Marvel'ın çizgi roman yazarlarından Kevin Smith bir adım ileri giderek stüdyonun gizli polisi olduğunu söyledi. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

FatMan Beyond Live isimli podcast programının sunucularından biri olan Smith kısa süre önce Marvel Stüdyoları'nın gizli polisi olduğunu öğrendiğini açıkladı. 

Aktörlük ve yapımcılık gibi eğlence endüstrisinin farklı alanlarında da faaliyet yürüten Smith, Marvel'ın hangi oyuncuların yapımlara dair basına bilgi sızdırdığını öğrenmek amacıyla asa sıra yanlış bilgiler açığa çıkaran bir "gizli polisi" olduğunu ifade etti. 

Kevin Smith; Daredevil, Spider-Man gibi Marvel'ın çeşitli çizgi roman serilerinde imza sahibi.

Comicbook'un haberine göre Smith stüdyonun pek çok güvenlik katmanı uyguladığını ifade etti. 

Yapımcılık kariyeri sırasında kendi yaptığı uygulamalardan örnek veren Smith film ekibine gönderilen senaryolarda değişiklik yaptıklarını belirtti. Senaryonun gönderildiği kişilerin metinlerine anahtar kelimeler eklediklerini böylece sızıntının kimden gerçekleştiğini kolayca bulduklarını ifade eden Smith yine de bu tür uygulamalar konusunda kimsenin Marvel'a yaklaşamayacağını söyledi

 

Independent Türkçe, Comicbook, We Got This Covered

Derleyen: Esra Güngör

DAHA FAZLA HABER OKU