Kılıçdaroğlu: AK Parti'nin ileri gelenleri "Anayasanın ilk dört maddesinin değişmesini" talep ediyor; Erdoğan, benim söylediğimi zannediyor

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "Erdoğan, bağımsız bir kuruluştan, sağlık raporu almalıdır, hem de hemen" ifadesini kullandı

Fotoğraf: AA (arşiv)

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında anayasanın ilk 4 maddesi tartışmalarıyla ilgili CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu hedef aldı. 

"Biz yeni anayasa diyoruz birileri de gerekirse ilk dört maddeyi de değiştiririz diyerek PKK güdümündeki siyasi yapıya göz kırpıyor" ifadelerini kullanan Erdoğan, "Buradan soruyorum; acaba Anayasa'nın ilk 4 maddesini değiştirme fikri tüm CHP'lilerin iradesi midir, Kılıçdaroğlu'nun kişisel fikri midir? Bu CHP'nin iradesiyle ülkemiz için vahim bir sorun var demektir" diye konuştu.

"Devlet güvenliği meselesi haline gelmiştir"

Erdoğan'a Twitter hesabından yanıt veren Kılıçdaroğlu şunları kaydetti:

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

AK Parti’nin ileri gelenleri "Anayasanın ilk dört maddesinin değişmesini” talep ediyor; Erdoğan, benim söylediğimi zannediyor. Artık sağlık raporu istemek, bir devlet güvenliği meselesi haline gelmiştir. Erdoğan, bağımsız bir kuruluştan, sağlık raporu almalıdır, hem de hemen!

Anayasa tartışmaları

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Başkanvekili ve eski TBMM Başkanı İsmail Kahraman, geçtiğimiz cumartesi günü yaptığı açıklamada anayasalarda değişmez hükümlerin olmaması gerektiğini söylemişti

Kahraman şunları kaydetmişti:

Değişmez maddeler anayasaya konmamalıdır. Milletin isteği halinde değiştirilebilir. Millet kendini idare etmek için bir araya geliyor da bir karar veriyorsa demokrasinin gereğini yerine getirmek lazımdır.

Kahraman daha sonra sözlerinin çarpıtıldığını söyleyerek "4 maddeye dokunulacak, ona dokunmak mümkün mü?" diye konuşmuştu.

 

 

Independent Türkçe

 

DAHA FAZLA HABER OKU