Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na tepki: AK Parti çatısı altında uyuşturucu ile iştigal eden bir insan bulamazsın

Erdoğan konuşmasında, diğer partilerden gelecek teklifler sonrası uzlaşmasa sağlanabilirse yeni anayasanın yasama yılı bitmeden neticelendirilebileceğini söyledi. Erdoğan ayrıca Kılıçdaroğlu ve Akşener'e yönelik eleştirilerde de bulundu

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Yeni anayasa çalışmalarıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Erdoğan, "Biz Türkiye'nin gündemine getirdiğimiz ülkemizin ilk sivil anayasası teklifimizde samimiyiz. AK Parti ve Cumhur İttifakı olarak hazırlıklarımızı yapıyoruz" dedi.

"Diğer partilerden de hazırlıklarını paylaşmalarını bekliyoruz" diyen Erdoğan, "Diğer partilerin anayasa teklifleriyle kendi hazırlıklarımızı uzlaştırabilirsek yasama yılı bitmeden neticelendirebiliriz. Öncelikle diğer partilerin anayasa tekliflerini açıklamaları gerekiyor. Uzlaşma olmazsa 2023 seçimlerinde hep birlikte milletin terazisine çıkarız. Milletimizin kararı da başımız gözümüz üzerinedir" ifadelerini kullandı.

"Anayasa'nın ilk 4 maddesini değiştirme fikri CHP'nin iradesi midir, Kılıçdaroğlu'nun fikri midir?"

Erdoğan, anayasanın ilk 4 maddesi tartışmalarıyla ilgili CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu yönelikde eleştirilerde bulundu.

"Biz yeni anayasa diyoruz birileri de gerekirse ilk dört maddeyi de değiştiririz diyerek PKK güdümündeki siyasi yapıya göz kırpıyor" ifadelerini kullanan Erdoğan, "Buradan soruyorum; acaba Anayasa'nın ilk 4 maddesini değiştirme fikri tüm CHP'lilerin iradesi midir, Kılıçdaroğlu'nun kişisel fikri midir? Bu CHP'nin iradesiyle ülkemiz için vahim bir sorun var demektir" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Akşener hayali bir makama talip"

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in "Ben ortak aday değilim, başbakanlığa talibim" sözleriyle ilgili de Erdoğan şu ifadeleri kullandı:

Bir de o ittifakın diğer partisi ve başındaki hanım var. HDP'nin Millet İttifakı'nın ortağı olduğu beyanlarla, CHP'nin belediye uygulamalarıyla inkarı olmayan bir gerçektir. İYİ Parti'nin buna kör sağır kalarak kendi konumunu koruma çabası sürdürülebilir değildir. Bu hanımefendinin başbakanlığa talip olması da bu trajikomik olayla ilgilidir. HDP, Millet İttifakı'ndaki hakkını kullanarak bu hanımefendiyi veto etmiştir. Hayali bir makama talip olunmamasının gerisinde bu vetonun sineye çekilmesi vardır.

Bu muhalefet değil, millete düşmanlıktır. Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir muhalefet anlayışı göremezsiniz. Bu ülke emanet edilemez. 40 tilkinin kuyruğunu birbirine dolaştırdıkları için her gün farklı tarafa savrulanların yarın hangi çukura yuvarlanacaklarını kimse bilemez. Ülkenin gerçek meseleleri üzerine kafa yormak yerine, yumuşak karın olarak gördükleri yere saldıranlara bu millet yüz vermeyecektir.

"AK Parti'ye iftira atamazsın"

Kılıçdaroğlu'nun grup toplantısında dile getirdiği iddialara da tepki gösteren Erdoğan şöyle devam etti:

CHP ve Kılıçdaroğlu hemen her konuda neresinden tutsanız elinizde kalacak şekilde tel tel dökülüyor. CHP'nin başındaki zatın yalanlarını, iftiralarını ortaya sermekten biz yorulduk. Ama bu zat bunları tekrarlamaktan vazgeçmiyor. Dün yine çıkmış Merkez Bankası'nın İstanbul'daki binasından Man Adası iftirasına, uyuşturucu parasına aklına ne gelirse sallamış. Bay Kemal uyuşturucu arıyorsan aynaya bak. AK Parti çatısı altında uyuşturucuyla iştigal eden insan bulamazsın. Böyle bir iftirayı da AK Parti'ye atamazsın. Devletten aldığı maaş dışında iş yapmamış, iş nasıl yapılır konusunda fikri olmayan bu zatın iddialarına cevap vermeyi zül addediyorum. Kılıçdaroğlu'nun yaptığı işinin adının siyasetle ilgisi yoktur. Artık bu kişi tababet ilminin konusu haline gelmiştir. Bu kişi artık milli güvenlik sorunu haline dönmüştür.

"Sular akmıyor, nerede belediye?"

CHP'li belediyelerin halka hizmet götürmediğini öne süren Erdoğan, "Nerede bir dikili taşınız var. Ankara, İstanbul büyükşehir belediyelerini kazandınız. Asfaltlarını yenileyemiyorsunuz, asfaltlarını. Çukurlardan geçemiyoruz. Nerede belediye? Sular akmıyor, hani nerede belediye? Niye suları akar hale getiremiyorsunuz?" diye konuştu
 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU