Tarım Kredi Kooperatifleri marketlerinde ürünler daha mı ucuz?

Erdoğan’ın alışverişinin ardından TKK marketi ile zincir diğer marketler arasındaki fiyat farkı merak ediliyor

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, hafta sonu Tarım Kredi Kooperatifleri’nin marketinde bin liralık bir alışveriş gerçekleştirdi.

Bu alışverişin ardından yaptığı açıklamada “fiyatların gayet uygun olduğu” görüşünü dile getiren Erdoğan bin adet daha TKK marketi açılacağını duyurdu.

Erdoğan’ın açıklamalarının ardından bu market ile iktidarın “5 zincir” olarak tanımladığı marketler arasındaki fiyat farkı gündem oldu.

Konu hakkında Sözcü ve Sabah gazeteleri bugün birer haber yayımladı.

Sözcü’den Sevgim Begüm Yavuz, TKK marketinde 14 üründen oluşan sepete 330 lira ödendiğini, bu sepetin diğer zincir marketlerde 275-312 lira arasında tuttuğunu yazdı.

Yavuz’un haberine göre ürün karşılaştırmaları şöyle:

06szt01a_ant_izm_ist_ank_adn_trb.jpg
Tablo: Sözcü


Sabah gazetesinde yayımlanan haberde ise “Tarım Kredi Kooperatifi Mağazaları'nda birçok ürünün fiyatının zincir marketlerdekilerden daha düşük olduğu ortaya çıktı” iddiası yer aldı.

“Tarım Kredi Kooperatifleri marketlerindeki fiyatların zincir marketlere göre yüzde 5 daha avantajlı oldukları görüldü” denilen haberde şu karşılaştırma yer aldı:

0x0-fahis-fiyata-karsi-bir-yeni-adim-daha-artik-o-urunleri-satamayacaklar-1633494367439.jpg
Tablo: Sabah

İktidara yakınlığıyla bilinen gazetenin haberinde TKK marketinin hangi market ile karşılaştırıldığına dair bir ifade yer almadı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU