Savage X Fenty Show'da saçlarını ören mankenlere yer veren Rihanna kültürel temellükle suçlanıyor

Eleştirenlerden biri, "Bu kadar çok beyaz kadının saç örgüsüyle görülmesine dair tetiklenme uyarısını hak ettiğimizi düşünüyorum" diye yazdı

Vanessa Hudgens'ın sahne aldığı moda şovu Los Angeles'taki The Westin Bonaventure Hotel'de düzenlendi (Amazon Prime)

Rihanna, son "Savage X Fenty" moda şovunda siyahi olmayan modellerin saçlarının örülü olması nedeniyle eleştiri ve kültürel temellük suçlamalarıyla karşı karşıya.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Gigi Hadid, Adriana Lima, Vanessa Hudgens ve Emily Ratajkowski gibi yıldızların markanın iç çamaşırlarıyla podyumda yürüdüğü şarkıcının üçüncü Savage X Fenty moda şovu cuma Amazon'da yayımlandı.

Bununla birlikte etkinliğin yayımlanmasından kısa süre sonra hem Ratajkowski hem de Hudgens'ın saçlarının örülü olması nedeniyle pek çok izleyicinin bazı modeller için seçilen saç stilleriyle ilgili endişelerini paylaşması siyahi kültürünün temellüküne dair tartışmayı alevlendirdi.

Bir kişi Twitter'da şu ifadeleri paylaştı:

Fenty X Savage şovunda Rihanna'nın ne demeye saç örgülü beyaz dansçıları vardı şimdi...

Bir diğeriyse şunları söyledi:

Fenty şovunu seviyorum ama bu kadar çok beyaz kadının saç örgüsüyle görülmesine dair tetiklenme uyarısını hak ettiğimizi düşünüyorum.

Bir başkasıysa, "Fenty şovunda Rihanna neden Vanessa Hudgens ve Emily Ratajkowski'nin saçlarını örmesine izin verdi?" diye sordu.

Pek çok kişi siyahi olmayan modellerin saçlarını örgülerle şekillendirme seçiminden duyduğu rahatsızlığı dile getirirken diğerleriyse Rihanna'yı ve iç çamaşırı markasını savundu.

Twitter'da bir kişi, "Saçını örmek kültür temellükü *değil*" diye iddia etti.

Saç örgüleri, milattan önceki zamanlardan beri TÜM kültürlerde var olageldi. Kimseye ait değiller!! Herkes uzun saçlarının icabına bakma yollarını bulmaya çalışır ve örgüler akla zor gelecek bir şey değil. Burada kimse adil biçimde hak iddia edemez.

Bir başkasıysa, mankenlerin moda şovundaki saç örgülerinin "iyi bir şey" olarak kabul edilebileceğini öne sürdü.

Kişilerin saç stillerini yasaklamak, birbirini daha iyi anlama ve kabul etme yolu değil. Özellikle paylaşım beyaz olmayan biri tarafından kolaylaştırıldığında. Bunun iyi bir şey olması gerekir.

Bu, Rihanna'nın Savage X Fenty moda şovları nedeniyle kültürel temellükle ilk suçlanışı değil. 33 yaşındaki şarkıcı geçen yıl, içinde İslami hadis sample'ı içeren Coucou Chloe'nin Doom adlı parçasını kullanması üzerine aldığı eleştiriler sonrası özür dilemişti.

Fenty'nin kurucusu o dönem bu "dürüst ama dikkatsiz hata" için özür dilemiş ve "kasıtlı yapılmasa da rahatsız edici, devasa hataya dikkat çektikleri için Müslüman toplumuna" teşekkür etmişti.

Kim Kardashian ve Justin Bieber gibi ünlüler de geçmişte geleneksel olarak siyahi kültüründe kullanılan saç modelleri sebebiyle kültürel temellük suçlamalarıyla karşı karşıya kalmıştı.

The Independent yorum almak için Savage X Fenty'yle temasa geçti.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/life-style

Independent Türkçe için çeviren: Kerim Çelik

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU