Kremlin: Putin'le Erdoğan, Türkiye’nin yeni nükleer santrallerinin yapılabileceği yerleri konuştu

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Putin ve Erdoğan'ın yeni nükleer santraller üzerinde konuştuklarını belirterek, "Türkiye’nin onları kurmak isteyebileceği somut cografi noktalar üstüne düşünüldü" ifadelerini kullandı

Fotoğraf: AA

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Soçi’deki görüşmelerinde, Türkiye’nin yeni nükleer güç santrallerinin inşa edilebilecekleri somut yerler üstüne konuştukları belirtildi.

Sputnik Türkçe'de yer alan habere göre; Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, gazetecilerin soruları üstüne, "Yeni bir ekonomi alanı oluşturulması konuşuldu. Yeni enerji üniteleri inşa edilmesi konusu gerçekten de gündeme geldi. Türkiye’nin onları kurmak isteyebileceği somut cografi noktalar üstüne düşünüldü. Liderler nükleer enerji alanında işbirliğimizin devam etmesi ihtimalini konuştu" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Türkiye’nin inşası devam eden Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nin yapımı, Rus devlet nükleer enerji şirketi Rosatom tarafından gerçekleştiriliyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan çarşamba günü Soçi’de Rusya Devlet Başkanı ile yaptığı görüşmede, Türkiye’de Rusya ile beraber iki nükleer güç santrali daha inşa etme konusunun gündeme geldiğini söylemişti.

 

Sputnik Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU