BBP Genel Başkanı Destici, Akşener'e seslendi: Sizin tarafınız Cumhur İttifakı'nın olduğu blok

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, "Sayın Kılıçdaroğlu ve Akşener'e açık çağrı yapıyorum, kim 'Kürt sorunu var' diyorsa Sayın Babacan, Davutoğlu, Karamollaoğlu hepsine söylüyorum, şunu bir tarif edin. Kürt sorunu derken neyi kastediyorsunuz?" diye konuştu

Fotoğraf: AA

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici,  bir otelde düzenlediği basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Açıklamalarında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Kürt sorunu" konusundaki ifadelerine değinen Destici, "Şimdi bakıyorsunuz devlet, terörle mücadelede büyük bir başarı kazanmış, terörü yok etme seviyesine getirmiş, dışarda terör örgütlerine karşı harekatlar başarıyla sürdürülüyor, ana muhalefet partisi Genel Başkanı 'Kürt sorunu' diyor. Sayın Kılıçdaroğlu ve Akşener'e açık çağrı yapıyorum ve kim 'Kürt sorunu var' diyorsa Sayın Babacan, Davutoğlu, Karamollaoğlu hepsine söylüyorum, şunu bir tarif edin. Kürt sorunu derken neyi kastediyorsunuz? Ben böyle bir sorun görmüyorum. Vatandaşımızın gündeminde böyle sorun yok. 'Kürt sorunu vardır' demek yetmez, tarif edeceksiniz. Bunu tanımlayacaksınız, sonra da kafanızdaki çözüm önerilerini sunacaksınız. Bunu HDP ile gizli kapılar ardında konuşmayacaksınız" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Terörün kökünü kazımadan asla müzakere edemeyiz"

Sadece Türkiye'nin değil ABD, İspanya, Fransa ve Birleşik Krallık gibi ülkelerin de etnik problemler yaşadığını savunan Destici bu ülkelerin problemlerini, kendilerinin çözmeye çalıştığını hatırlattı. Türkiye'nin, terörle mücadelesini kararlılıkla sürdürdüğüne dikkati çeken Destici, şöyle devam etti:

Terörün kökünü kazımadan asla müzakere edemeyiz. Karışanı, tahrik edeni haddinden fazla olduğu için bir türlü kendi etnik meselelerimizi kendimiz çözme noktasında rahat bırakılmadık. Netice itibarıyla ayrılıkçı hareketlerin ve dış müdahaleye açık durumun vahametini anlamayan muhalefetimizin dilinden düşmeyen 'Kürt sorunu' ifadesini, siyasi sorumluluk taşıyan kişilerin dilinde pelesenk olmasını tehlikeli bulduğumu, bir kez daha ifade etmek istiyorum

Akşener'e seslendi

Destici, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e de seslenerek, "Sizin tarafınız HDP'nin olduğu blok değil, sizin tarafınız Cumhur İttifakı'nın olduğu blok. Çünkü, azami müşterekleriniz burada. İster kendinizi milliyetçi olarak ifade edin, ister merkez sağ olarak ifade edin, sizin tarafınız HDP'nin yanı değil, gizli ya da açık HDP ile ittifak değil." değerlendirmesinde bulundu.

 

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU