ABD Kongresi'nin Cumhuriyetçi üyesi Massie, İsrail yanlısı grubu "seçimlere müdahale etmekle" suçladı

Kentucky Temsilcisi Thomas Massie, 1 milyar dolarlık yasa tasarısına ret oyu kullanan tek Cumhuriyetçi Parti mensubu olmuştu

Cumhuriyetçi Parti üyesi Thomas Massie, 2012'den beri Kentucky Temsilcisi (AP)

Cumhuriyetçi bir yasa koyucu, kendisini Demir Kubbe'yi desteklemediği için kınayan İsrail yanlısı grubu ABD "seçimlerine yabancı müdahale gerçekleştirmekle" suçladı.

Kongre üyesi Thomas Massie, kendisini sosyal medyada eleştiren Amerikan İsrail Halkla İlişkiler Komitesi'ni (AIPAC) hedef aldı.

AIPAC, Facebook'ta yayımlanan reklamında Massie'nin fotoğrafının yanında "Amerika'nın İsrail'le olan güçlü ve iki taraflı bağlılığını kesme, ona şartlar ekleme veya onu kısıtlama çabaları sadece Amerika'nın ulusal çıkarlarına zarar verir" ifadelerini kullandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Açıklamada, "İsrail roket saldırılarıyla karşı karşıyayken Thomas Massie, Demir Kubbe'ye karşı oy kullandı" dendi.

Kentucky Temsilcisi, İsrail'i komşularından gelen roket saldırılarından koruyan savunma sisteminin finansmanına yönelik 1 milyar dolarlık (yaklaşık 8 milyar 850 milyon TL) yasa tasarısına karşı oy kullanan tek Cumhuriyetçi olmuştu.
 


Temsilciler Meclisi'nden kolayca geçen tasarı oylanırken, ret oy veren Massie'ye İlhan Omar, Cori Bush ve Alexandria Ocasio-Cortez gibi isimler de katılmıştı.

Yasa koyucu, AIPAC saldırısına karşı kendisini Twitter'da savundu.

AIPAC bir Amerikan grubu olmasına karşılık Massie, "BU nasıl oluyor da seçimlerimize yabancı müdahalesi sayılmıyor?" diye yazdı.
 


Söz konusu tweet sonrası AIPAC, "Bu önemli çalışmaya yönelik yanlış bilgilendirilmiş ve gayri meşru saldırılarla hiçbir şekilde caydırılmayacağı" yanıtını verdi.

ABD-İsrail ilişkilerini güçlendirmek için demokratik sürece dahil olmaktan gurur duyuyoruz. İki taraflı çabalarımız Amerikan değerlerini ve çıkarlarını yansıtıyor.

Oylamadan sonra Massie, ABD'nin borcuna ilaveler yapılmasına karşı oy kullandığını söylemişti:

'Dış yardım yapılmaması' yönündeki pozisyonum bazılarına aşırı gelebilir ancak ülkemizi iflas ettirmenin ve gelecek nesil Amerikalıları alacaklılarımıza rehin bırakmanın aşırı olduğunu düşünüyorum.

Demir Kubbe, İsrail'i bir dizi kısa menzilli tehdide karşı korumak için özel olarak tasarlandı.

İsrail'in Lübnan'daki militan Hizbullah hareketine karşı 2006'da yürüttüğü savaş sırasında İsrail'e atılan binlerce roket, düzinelerce insanı öldürmüş ve ciddi hasara yol açmıştı.

Bu çatışmadan sonra İsrail, 2011'de faaliyete geçirilen ve ülkeye fırlatılan roketleri karşılamak için önleyici füzeler ateşleyen savunma kalkanını geliştirmişti.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world

Independent Türkçe için çeviren: Kerim Çelik

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU