Türk İlaç, Sputnik Light aşısının Türkiye'de acil kullanım onayı için Sağlık Bakanlığı'na başvurdu

Sputnik Light aşısını üreten Chemrar Group Firması , Türk İlaç Ve Serum Sanayi A.Ş.'yi tek yetkili olarak yetkilendirmişti

Türk İlaç ve Serum Sanayi , Sputnik Light aşısının Türkiye'de acil kullanım onayı için Sağlık Bakanlığı'na başvurdu / Fotoğraf: Reuters

Sputnik Light aşısının Rusya da yerleşik üreticisi Chemrar Group Firması tarafından Türkiye'de aylık 50 milyon doz aşı üretimi için yetkilendirilen Türk İlaç ve Serum Sanayi , Sputnik light Kovid-19 aşısının Türkiye'de acil kullanım onayı için Sağlık Bakanlığı'na başvurdu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Şirket açıklamayı Kamu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yaptı.

Sputnik Light aşısını üreten Chemrar Group Firması, Türk İlaç Ve Serum Sanayi A.Ş.'yi tek yetkili olarak yetkilendirmişti.

Şirketten yapılan açıklamada söz konusu anlaşma kapsamında Türk İlaç ve Serum Sanayi A.Ş. olarak ayda 50 milyon doz aşı üretecekleri belirtilmişti.

Şirket yetkilisi Sputnik Haber Ajası’na yaptığı açıklamada, "ChemRar Şirketler Grubu ve Sputnik Light aşısı teknoloji transferinden sorumlu Biointegrator Firmaları Resmi heyeti tarafından yapılan Türk İlaç tesis ziyaretinin neticesinde, Türk İlaç tesisleri Sputnik Light aşısının üretim ve dağıtımı için uygunluk onayını almıştır" demişti.

Yetkililer, artan küresel ihtiyaçlar doğrultusunda ve Rus ortaklarının ek üretim kapasitesine ihtiyaç duyması halinde talepleri karşılamak için derhal ek ekipman yatırımına hazır olduklarını da sözlerine eklemişti.

Türk İlaç, Avifavir’in Türkiye’de dağıtımına ilişkin sözleşme imzaladı

Türk İlaç ve Serum Sanayi A.Ş., yine Kovid-19 hastalığının tedavi protokolünde yer alan Avifavir (Favipiravir etken maddesi) ilacının da Türkiye'de resmi tescili ve dağıtımı için Chemrar şirketler grubunun iştiraki Rusya Doğrudan Yatırım Fonu (RDIF) / Chromis ile de sözleşmesini eş zamanlı olarak imzalamıştı.

Yapılan anlaşma doğrultusunda Sağlık Bakanlığı'nın talep ve ihtiyaçları dışında kalacak olan Türk İlaç tesisi üretim kapasitesinin tamamının ChemRar şirketler grubunun talep ve ihtiyaçları doğrultusunda kullanılacağı açıklanmıştı.

Açıklamanın ardından Türk İlaç hisseleri saat 16.30 itibariyle yüzde 4.7 primle 12.57 liradan işlem görmeye başladı.

 

Reuters, Sputnik Türkçe, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU