CHP ve İYİ Parti’den Erdoğan’ın açıklamasına tepki: Gençlerin barınma sorunu, senin marifetin

Akşener ve Özel'den Erdoğan'ın açıklamasına tepki geldi. Akşener, "Sayın Erdoğan ile Haftanın Teröristi programına hoş geldiniz" ifadelerini kullandı

Fotoğraf: AA

İYİ Parti lideri Meral Akşener ve CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kabine toplantısının ardından yaptığı “Barınamıyoruz Hareketi” ile ilgili açıklamasına tepki gösterdi.

Akşener, "Bazı park, bahçelerde bankların üzerinde yatanların bir kısmının öğrencilikle alakası yok, güya sözde öğrenci. Bunlar Gezi Parkı'nın bir başka versiyonu" diyen Erdoğan'a "Sayın Erdogan ile Haftanın Teröristi programına hoş geldiniz" ifadeleriyle yüklendi.

Erdoğan’ın açıklamasının bir bölümünü de paylaşan Akşener, şu ifadeleri kullandı:

Sayın Erdoğan ile Haftanın Teröristi programına hoş geldiniz… Kendi öğrencine bakamayacaksın, yurt imkânı sağlayamayacaksın, sosyal devlet olamayacaksın; ama suçlu öğrenci olacak öyle mi?

Özel ise, sosyal medya hesabından, “Bu ülkenin barınacak yer bulamayan öğrencisine, gencine ‘sözde’ diyecek kadar hakikatle bağını koparmışsın. Herkesin senin gibi sarayları yok. Senin, sosyal devletin şefkatli elini gençlere uzatmanı zaten beklemiyoruz. O gençlerin barınma sorunu, senin marifetin!” dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Erdoğan ne demişti?

Erdoğan, 'Barınamıyoruz Hareketi'yle ilgili olarak " Türkiye, dünyanın en fazla sayıda kamu yükseköğrenim öğrenci yurduna ve yatağına sahip ülkesidir. Sevgili milletim, bunu altını çizerek özellikle vurgulamak istiyorum. Son zamanlarda bazı park, bahçe buralardaki bankların üzerinde yatanlar şunu açık ve net söylüyorum bunların bir kısmının öğrencilikle alakası yok. Bunlar kendilerine göre, güya sözde öğrenci. Bunlar aynen Gezi Parkı olayı neyse bunun bir başka versiyonudur” demişti.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU