Cumhuriyet yazarı Terkoğlu: Süleyman Soylu’nun telefonlarını dinleyen cemaat

Barış Terkoğlu’nun aktardığına göre Adnan Oktar grubuna 1999 yılında yapılan bir operasyonda Soylu’ya ait ses kayıtları bulundu

Fotoğraf: AA

Cumhuriyet gazetesi yazarı Barış Terkoğlu, yazısında Adnan Oktar grubunun İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun telefonlarını dinlediğini ve ellerinde 23 sayfalık konuşma kaydı olduğunu söyledi.

Barış Terkoğlu, bugünkü köşe yazısında Adnan Oktar grubunun elindeki imkanlar veya telefon şirketlerindeki elemanlarıyla yasadışı dinleme yaptığını kaydetti. 1999 yılında yapılan bir operasyonda bir dizi dinleme arşivinin ele geçirildiğini söyleyen Terkoğlu, “O listede bugünün ünlü bir siyasetçisi vardı: Süleyman Soylu” dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Terkoğlu, yazısına şöyle devam etti:

Eski Emniyet Müdürü Adil Serdar Saçan’ın imzaladığı; Mehmet Ağar, Celal Adan, Hayri Kozakçıoğlu gibi isimlerin dinleme kayıtlarının grupta yakalandığının anlatıldığı belgede şu yazıyor: “Süleyman Soylu’ya ait 23 sayfa konuşma detayları.”

Tuhaf olay bize AKP iktidarının durumunu gösteriyor… 1999 yılında Adnan Oktar Grubu’nun telefonlarını dinlediği Süleyman Soylu, bugün içişleri bakanı oldu. Ne ilginçtir ki Adnan Oktar Grubu’nun en samimi olduğu, zaman zaman ziyaret ettiği, polisin operasyon yaptığı sabah bile irtibat kurduğu, Oktar’ın cezaevinden mektup yazdığı bakan da Süleyman Soylu’nun ta kendisi.

 

Cumhuriyet, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU