Demirtaş: Birlikte yaşamalıyız, eşit olmalıyız, Türkiye ve Cumhuriyet hepimizindir

Sosyal medya hesabından paylaşımlarda bulunan Demirtaş, "Asimilasyon bitti' diyenler, 'Kürt sorunu çözüldü' diyenler yalan söylüyorlar. Lütfen biraz empati yapın, kendi çocuğunuza da anadilinin unutturulduğunu bir düşünün" dedi

Fotoğraf: AA

2016 yılından beri Edirne F tipi Cezaevi'nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, sosyal medya hesabından Kürtçeye çevrilen çocuk klasikleri kitaplarının duyurusunu yaptı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Söz konusu kitapları alacak imkanı olmayanların kendisine ulaşmasını isteyen Demirtaş, 10 kitaplık setle birlikte Kürtçe sözlük ve gramer kitabı da gönderebileceğini söyledi.

Paylaşımlarında "Kürt sorunu" tartışmalarına da değinen Demirtaş şunları kaydetti:

Merhabalar. ARAM Yayınları, aralarında Pollyanna, Robin Hood ve Pinokyo’nun da olduğu çocuk klasiklerini Kürtçeye çevirip yayımlamış. Bana da gönderdiler, sağ olsunlar.

Kitap alacak imkanınız yoksa lütfen bana ulaşın. Sizlere 10 kitaplık bu setle birlikte Kürtçe sözlük ve gramer kitabı da gönderebilirim.

Bakın, bu önerdiğim Kürtçe çocuk romanlarını okuyup anlayabilecek Kürt çocuğunun sayısı o kadar az ki artık. “Asimilasyon bitti” diyenler, “Kürt sorunu çözüldü” diyenler yalan söylüyorlar. Lütfen biraz empati yapın, kendi çocuğunuza da anadilinin unutturulduğunu bir düşünün

Maalesef, bugün milyonlarca Kürt çocuğu kendi anadilinde okuyup yazamıyor. Evet, birlikte yaşamalıyız. Evet, eşit olmalıyız. Evet, Türkiye ve Cumhuriyet hepimizindir. O halde, Kürt çocuklarının kendi anadillerinde okuyup yazmalarının kime ne zararı olacak?

Ayrıca Kürtçe okuyup yazmak ve konuşmak için Kürt olmak da gerekmiyor. Tıpkı İngilizce bilmek için İngiliz olmak gerekmediği gibi. O nedenle bu Kürtçe kitap setini, isteyen Türk kardeşlerime de memnuniyetle hediye etmek isterim.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU