Beşiktaş ve Adana Demirspor'dan karşılıklı kınama

Siyah beyazlı takım, Mario Balotelli'nin hareketini şiddetle kınadı. Adana Demirspor da siyah-beyazlı kulübün Mario Balotelli ile ilgili yaptığı açıklamaları kınayan açıklama yaptı

Adanaspor'un golünü atan Mario Balotelli, gol sonrası Beşiktaş kulübesini işaret ederek yaptığı hareketlerden dolayı sarı kart görmüştü. Fotoğraf: AA

Beşiktaş, salı akşamı oynanan Adana Demirspor maçında İtalyan futbolcu Mario Balotelli'nin hareketlerine ve hakemin maç yönetimine tepki gösterdi.

Siyah-beyazlı kulübün internet sitesinden yapılan açıklamada, "Rakip takım futbolcularından Mario Balotelli'nin yedek kulübemize yönelik hareketini şiddetle kınıyoruz. Beşiktaş yedek kulübesine yapılan spor ahlakına aykırı her hareketin camiamıza yapıldığının altını çiziyoruz. Söz konusu futbolcunun nasıl bir ceza alacağını merakla bekliyoruz. Kazanmak için her şey mübahtır düşüncesini reddeden kulübümüzün herhangi bir unsuruna yapılan bu ve benzeri hiçbir hareketi asla kabul etmeyeceğiz" denildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Maçın sonunda çıkan olaylarda Balotelli'ye göz yumulduğu savunulan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

Beşiktaş camiası oyun kuralları çerçevesinde puan kaybetmekten şikayetçi olmamıştır. Ancak maçın tamamında yapılan hakem uygulamalarının maçın sonunda da rakip takım futbolcularının adeta 'körebe' oynar gibi yaptığı zincirleme kural dışı hareketlere rağmen varlığı belli olmayan VAR hakeminin de karartması ile faul düdüğü çalınmadan, tüm kamuoyunun gözleri önünde gol kararı ile sonuçlanan pozisyonu iyi niyetten yoksun olarak değerlendirip hayretler içerisinde izledik. Diğer taraftan oyuna girdiği dakikadan soyunma odasına gidene kadar kural dışı ve spor ahlakına uymayan hareketler yapan sportif sabıkalı malum futbolcuya 4. hakem ve maçın hakemi tarafından göz yumulmuştur. Haksız ve kural dışı pozisyonun içerisinde kalıp kendini ifade etmek için çabalayan ve ikinci sarı kart ile cezalandırılan futbolcumuz Rosier'in maruz kaldığı durumu da spor kamuoyunun takdirine bırakıyoruz. Toplumun sağlıklı ve sportif değerleri içeren müsabakaları izleme hakkı elinden alınamaz. Bu ve bundan sonraki sürecin takipçisi ve savunucusu olacağımızdan başta camiamız olmak üzere tüm spor kamuoyunun en ufak şüphesi olmasın.

Adana Demirspor da kınadı

Adana Demirspor da siyah-beyazlı kulübün Mario Balotelli ile ilgili yaptığı açıklamaları kınadı.

Adana Demirspor Kulübünden yapılan açıklamada, "Beşiktaş JK ile oynadığımız Süper Lig müsabakasının ardından siyah-beyazlı kulübün, oyuncumuz Mario Balotelli ilgili yaptığı açıklamaları şiddetle kınıyoruz" denildi.

Açıklamada, Adana Demirspor'un 3-0 mağlup iken sahada büyük bir mücadele örneği gösteren oyuncuların emeklerinin hiçe sayılarak gündem değiştirmek için yapılan açıklamaların, Adana Demirspor camiasına yapılan bir saygısızlık olduğu kaydedildi.

Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın'ın yıllar önce bir televizyon kanalında Mario Balotelli ile yaptığı açıklamalardan sonra Balotelli'nin bireysel tepkisini gösterdiğinin ifade edildiği açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

Bunun sonucunda karşılaşmanın hakemi Ali Palabıyık, kendisine sarı kart göstererek cezalandırmıştır. Maç sonrasında başkanımız ve teknik direktörümüz, Balotelli'nin davranışının yanlış olduğunu açıklamalarında ifade etmişlerdir. Neredeyse oyuncumuz idam sehpasına çıkarılmak istenmiştir. Maçın bitiş düdüğünün ardından Beşiktaş teknik heyetinin Mario Balotelli ve yedek kulübemize yaptığı hakaret ve davranışlarını tüm Türkiye görmüştür. Rakip takımın yardımcı antrenörü Murat Şahin ağza alınmayacak sözler sarf etmesine rağmen Adana Demirspor olarak olayı noktalayıp futbolcularımız ve teknik heyetimiz soyunma odasına gitmiştir. Sezon açılışında Beşiktaş'ı en iyi şekilde ağırlayan her platformda kendilerine teşekkür eden kulübümüz, maç sırasında ve sonunda siyah-beyazlı taraftarların yaptığı kötü tezahüratı da hak etmemiştir.

Açıklamada, Adana Demirspor olarak, gelen her takımı centilmence ağırlamaya özen gösterdikleri belirtilerek, "Başkanımız Murat Sancak'ın da dediği gibi, 'Beşiktaş bizim kardeş kulübümüzdür' Buna bu şekilde gölge düşürülmek istenmesinin derin üzüntüsünü yaşıyoruz" ifadelerine yer verildi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU