Süper Lig'in 5. haftası geride kaldı: Beşiktaş geri döndü, Fenerbahçe ilk yenilgisini aldı, Galatasaray'da futbolculara tepki

Antalyaspor karşısında 2-0'dan gelerek 3-2 mağlup eden Beşiktaş, haftayı lider kapattı. Fenerbahçe ve Galatasaray ligdeki ilk yenilgisini tattı. Galatasaray'da tribünler futbolculara tepki gösterdi, Ömer Bayram sahayı terk etti

Süper Lig'de beşinci hafta sonunda Beşiktaş averajla liderliğini sürdürdü, Trabzonspor ikinci oldu / Fotoğraf: AA

Süper Lig'de 2021-22 sezonunun beşinci haftası, hafta sonu oynanan karşılaşmalarla tamamlandı.

Üç günde oynanan 10 karşılaşmada ev sahibi ekiplerden Altay, Adana Demirspor, İstanbul Başakşehir ve Hatayspor sahadan galibiyetle ayrılırken, VavaCars Fatih Karagümrük, Trabzonspor, Beşiktaş ve Alanyaspor deplasmanda kazandı. Sivasspor-Gaziantep ile Giresunspor-Konyaspor maçları beraberlikle tamamlandı.

Karagümrük'ün Yeni Malatyaspor'u 4-3 yendiği maç haftanın en gollü müsabakası olurken, Giresunspor'un Konyaspor'u konuk ettiği mücadele golsüz sona eren tek karşılaşma oldu.

Süper Lig'in beşinci haftasında oynanan on müsabakada toplam 28 gol kaydedilirken birçok ilke yine bu maçlarda imza atıldı. 

 

Beşiktaş-AA.jpg
Beşiktaş'ta genç futbolcu Rıdvan Yılmaz, takımı adına gol üretti / Fotoğraf: AA

 

Beşiktaş geriden geldi, 3-2 kazandı

Çarşamba gecesi Şampiyonlar Ligi'nde Borussia Dortmund'a 2-1 yenilen Beşiktaş'ın Antalyaspor karşısında ne yapacağı merak konusuydu.

Karşılaşmaya kötü başlayan ve 2-0 geri düşen siyah-beyazlılar, ikinci yarıda bulduğu gollerle sahadan 3-2 üstünlükle ayrılarak haftanın en dikkat çeken skoruna imza attı.

Öte yandan İstanbul temsilcisindeki sakatlıklar da dikkat çekti.

Welinton, Domagoj Vida, Umut Meraş, Kevin N'Koudou, Alex Teixeira ve Valentin Rosier'den faydalanamayan Beşiktaş'ta sakatlar kervanına iki isim daha katıldı.

Antalyaspor maçında sakatlanan Necip Uysal ve Mehmet Topal ile birlikte siyah-beyazlılardaki sakat oyuncuların sayısı 8'e yükseldi.

 

Başakşehir-AA.jpg
Başakşehir, bu sezon Süper Lig'deki ilk galibiyetini Fenerbahçe karşısında aldı / Fotoğraf: AA

 

Fenerbahçe ilk yenilgisini, Başakşehir ilk galibiyetini aldı

Sezona Vitor Pereira yönetiminde başlayan ve bu dönemde oynadığı hazırlık, Avrupa ve Süper Lig maçlarında yenilgisiz yoluna devam eden Fenerbahçe, bu yıl henüz puan ve galibiyet alamayan Medipol Başakşehir'e konuk oldu.

Perşembe günü Eintracht Frankfurt ile UEFA Avrupa Ligi maçı oynayan sarı-lacivertli ekip, ilk yarıyı 1-0, karşılaşmayı ise 2-0'lık yenilgiyle tamamladı.

Alınan bu sonucun ardından Başakşehir, Aykut Kocaman yönetimindeki ilk puanına uzanırken, Pereira'lı Fenerbahçe, sezonun ilk yenilgisini tattı.

 

Galatasaray-AA.jpg
Galatasaray, Süper Lig'de üçüncü kez puan kaybetti / Fotoğraf: AA

 

Galatasaray'da yenilgi, protesto, gözyaşı

UEFA Avrupa Ligi'nde Lazio karşısında alınan galibiyet ile moral bulan Galatasaray, aynı başarıyı Süper Lig'de gösteremedi ve yeni bir krize yelken açtı.

Beşinci hafta maçında Aytemiz Alanyaspor'u konuk eden sarı-kırmızılar, 87. dakikada Candeias'ın golüyle sahadan 1-0'lık yenilgiyle ayrıldı.

Süper Lig'de bu sezon üçüncü kez puan kaybı yaşayan İstanbul ekibinde maç içinde ve sonrasında taraftarlar, bazı futbolculara tepki gösterdi.

Karşılaşmada etkisiz bir oyun sergileyen, yaptığı top kayıpları, isabetsiz pas ve ortalarla düşük performans sergileyen DeAndre Yedlin, maçın 73. dakikasında yerini Ömer Bayram'a bırakırken, tribünlerden tepki gördü.

Yine müsabakanın 77. dakikasında Kerem Aktürkoğlu'nun yerine oyuna dahil olan Ryan Babel, maçın son bölümlerinde topla buluştuğu zaman taraftarın ıslıklı protestosuna maruz kaldı.

Ömer Bayram sahayı terk etti, Babel'den "alkış"lı tepki

Maç sonunda sahada rejeneantrenmana alınan Babel ve Ömer Bayram taraftardan tepki gördü.

Fiziksel çalışmaya alınan oyunculardan Babel, kendisine tepki gösteren taraftarlara alkışla karşılık verdi. 

Ömer Bayram ise bir taraftarın "Çıkar üzerindeki o formayı" şeklindeki tepkisine "Eyvallah" diyerek idmanı bırakıp içeri girdi.

 

Fatih Terim-AA.jpg
Fatih Terim, maç sonu oyuncularına sahip çıktı / Fotoğraf: AA

 

"İçeride morali bozuk olan, ağlayan var"

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Alanyaspor maçı sonrası taraftarların tepkisini yorumladı.

"Ali Sami Yen'deki maçlarda taraftarlarımız bazı oyunculara veya bir oyuncuya bu tepkiyi gösterirse bunun üstesinden gelemeyiz" diyen Terim, şöyle konuştu:

O oynayacak, bu oynamayacak. Yuh çekilecek. O zaman olmaz. İşler karışır. Bizim Ali Sami Yen'de alıştığımız tablo değil. Babel'e yuh çekilmemeli. Çok üzgünüm ki bizim arkadaşlarımızı rejenerasyona çıktığında birtakım tepkiler olmuş. Bunlar Galatasaray'ın geçmişinde olan olaylar değil. Böyle olursa oyuncuları kazanamayız, kaybederiz... Galatasaray seyircisi sevecen, destekleyen, hoş gören, destekleyen bir taraftardır. Tedavinin en büyüğünü sahaya çıkarken taraftar verecek. İçeride morali bozuk olan var, ağlayan var. Bu hoş değil.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Trabzonspor, zirveyi bırakmıyor

Abdullah Avcı ile çıkışa geçen Trabzonspor, liderlik yarışını kıran kırana sürdürüyor.

Bordo-mavililer, Süper Lig'in beşinci haftasında konuk olduğu Kasımpaşa'yı deplasmanda 1-0 mağlup ederek hem zirve ortaklığını hem de yenilmezlik serisini sürdürüyor.

Geçen sezon Süper Lig'in 29. haftasında Alanyaspor'a yenilen ve sonrası ligde oynadığı 12 maçta da sahadan mağlup ayrılmayan bordo-mavililer, bu geride kalan beş haftada da yenilmeyerek namağlup serisini 17'ye çıkardı.

Trabzonspor bu sezon sadece UEFA Konferans Ligi'nde Roma ile oynadığı 2 maçta mağlup oldu.

 

Balotelli-AA.jpg
Mario Balotelli / Fotoğraf: AA

 

Adana Demirspor, siftah yaptı

Sezon başında yaptığı Balotelli, Belhanda, Vargas gibi transferlerle adından söz ettiren ve en çok merak edilen takımların başında yer alan Adana Demirspor, beşinci hafta sonunda galibiyetle tanıştı.

Üst üste yaşanan puan kayıpları sonrası Samet Aybaba'yı gönderen ve Vincenzo Montella'yı takımın başına getiren Demirspor, ilk galibiyetine Rizespor karşısında 3-1'lik skorla ulaştı.

Adana temsilcisine galibiyeti getiren golleri Mario Balotelli, Vargas ve Bjarnason kaydetti.

Haftanın diğer karşılaşmalarında Altay, İzmir derbisinde Göztepe'yi, Hatayspor da Kayserispor'u 2-1 mağlup etti.

Alınan bu sonuçların ardından 13 puanlı takımlardan Beşiktaş averajla lider, Trabzonspor ise ikinci oldu. 11 puanı bulunan Konyaspor üçüncü, Hatayspor ise haftayı dördüncü sırada tamamladı.

3 galibiyet ve 1'er beraberlik ve mağlubiyet yaşayan Fenerbahçe altıncı, 2'şer galibiyet ve beraberlik alan ve bir kez yenilen Galatasaray ise 8 puanla dokuzuncu sırada kaldı.

Ligde henüz galibiyeti bulunmayan Sivasspor 17, Giresunspr 19 ve Rizespor ise 20. sırada yer yer alıyor.

Süper Lig'de 6. haftanın programı şöyle:

21 Eylül Salı:

17.00 Fatih Karagümrük-Fraport TAV Antalyaspor

17.00 Çaykur Rizespor-Altay 

20.00 Beşiktaş-Adana Demirspor 

20.00 Öznur Kablo Yeni Malatyaspor-Demir Grup Sivasspor 

22 Eylül Çarşamba:

17.00 Gaziantep-Medipol Başakşehir 

20.00 Yukatel Kayserispor-Galatasaray 

20.00 Göztepe-Atakaş Hatayspor 

23 Eylül Perşembe:

17.00 İttifak Holding Konyaspor-Trabzonspor 

20.00 Aytemiz Alanyaspor-Kasımpaşa 

20.00 Fenerbahçe-GZT Giresunspor 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU