Çalışırken şarkı söyleyen şanslı tesisatçı, albüm anlaşmasını kaptı

"Şoke oldum"

Kev Crane, müzik tutukusunun küçük yaşlarda başladığını söyleyerek "Asla vazgeçmeyin" dedi (Washington Post/Paul Conneally)

Birleşik Krallık'taki bir tesisatçı, tamir yaparken söylediği şarkıyla bir albüm anlaşması imzaladı.

Leicestershire bölgesindeki Quorn kasabasında çalışan Kev Crane, iş başındayken daima şarkı söylemesiyle tanınıyor. Hatta bazı kasaba sakinleri ona "şarkıcı tesisatçı" diyor. 

49 yaşındaki Crane, yanında getirdiği küçük radyosuyla Dua Lipa'dan Beatles'a kadar farklı yelpazedeki sanatçıların ve grupların şarkılarını söylüyor. Normalde de şarkı söyleme yeteneğiyle müşterilerden övgü toplayan Crane'in bu sefer şansı hiç beklemediği bir şekilde yaver gitti. 

Temmuzda New Reality Records adlı plak şirketinin sahibi Paul Conneally'nin evinin tuvalet tesisatını tamir etmeye giden Crane, çalışırken ABD'li ünlü New Wave grubu Talking Heads'in "Burning Down the House" şarkısını söylüyordu.

62 yaşındaki Conneally, Crane'in şarkı söylediğini fark edince "Durdum ve dinledim. Gerçekten çok etkilendim" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bunun üzerine plak şirketi sahibi, Crane'e kendi şarkılarını yazıp yazmadığını sordu. Tesisatçı, evinin bodrumunda kendi oluşturduğu stüdyoda pandemi döneminde kaydettiği birkaç parça olduğunu söyleyerek bunları Conneally'e gönderdi.

Birkaç gün sonra Crane, hiç ummadığı bir dönüş aldı. Conneally, tesisatçıya "Benim plak şirketimde albümünü yayımlamak ister misin?" diye sordu.

"Şoke oldum" diyen Crane, bir müddet teklifin gerçek olup olmadığına inanamadığını söyledi.

Nisan 2020'de pandemi sırasında hayata geçirdiği plak şirketinde her zaman yeni yetenekler peşinde koştuğunu söyleyen Conneally, "Kendi potansiyellerinin farkına varmayan kişiler için katalizör görevi görüyorum" dedi.

İkili ağustosta "Why Can't I Be You?" adlı bir albüm piyasaya sürdü. Conneally, "Dünyanın dört bir yanından birçok kişi Crane'i dinliyor" diyerek albüme olumlu tepkiler geldiğini belirtti.



Independent Türkçe, Washington Post

Derleyen: Yasin Sofuoğlu

DAHA FAZLA HABER OKU