Akit yazarı: İktidarımıza acil maddi eylem planı

Şevki Yılmaz, sosyal devlet gerekliliklerinin bir kısmını AK Parti’ye “eylem planı” olarak önerdi

Fotoğraf: AA

Akit yazarlarından Şevki Yılmaz, kötüye giden ekonomi ve fiyatlar dolayısıyla “iktidarımız” diye seslendiği AK Parti’ye bir dizi öneride bulundu. Yılmaz'ın önerilerinde ""kadınlara yönelik istihdam teşvikinden acilen vazgeçilmesi" gerektiği yer aldı.

Yılmaz, bugünkü köşe yazısında “Türkiye’de maddi ve manevi bir yangın olduğunu” söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Akit yazarı, yazısının devamında iktidara şu önerilerde bulundu:

Esnafın ve Köylünün belini büken Faiz ve haksız vergi borçlarının tamamı affedilmelidir!

Faizsiz Katılım Bankaları hülleye dayanan ticaretten vazgeçip, kâr ve zarar ortaklık esasına dayanan İslami ticarete acilen dönmelidirler!

 Devlet, vergiyi ödeyebilenden almalıdır! Asgari ücret acilen günün şartlarına göre artırılmalı ve asgari ücretten ve kazanamayan esnaftan vergi zulmü kaldırılmalıdır! 

İstismarlar haricinde iş buluncaya kadar her işsize işsizlik maaşı bağlanmalıdır!

Dar gelirlilere kira yardımı başlatılmalıdır! 

Artarak devam eden fahiş kiraları düşürmek için, faizsiz kredilerle TOKİ ve müteahhitlere yeni konutlar yaptırtılarak arz-talep dengesi mağdurun lehine korunmalıdır! 

Mağdurların TOKİ vs. konut kredilerindeki tüm faiz alacakları iptal edilmelidir!

Büyükşehirlerden taşraya göç teşvik edilmeli! Kendi yöresine göç edenlere kendi işini kuruncaya kadar her ay maaş bağlanmalıdır!

Nüfusumuzun çoğaltılması için evlenenlere düğün yardımı ve çocuklarına her ay çocuk yardımı teşviki başlatılmalıdır!

Aile yangınlarının sebeplerinden biri olduğunu düşündüğümüz ‘’Kadınlara İş İstihdamı teşvikinden’’ acilen vazgeçilerek, hanımları evinde eş istihdamı teşviki artırılmalı ve Avrupa’da olduğu gibi evinde kendi yavrularına bakan anaya sigortalı maaş bağlanmalıdır! En azından sigortaları ödenerek ileride emekli olmaları sağlanmalıdır.

Marketlerde ve piyasada el yakıcı fahiş fiyatları düşürmek için; hal sayısı artırılarak, seyyar satıcılar teşvik edilerek, semt pazarları yaygınlaştırılarak, üreticinin bizzat haller de malını satmasına imkân verilerek ve kamyon üstü satıcılara şehre giriş izni verilerek ülkemizde çok güçlü olan iki ana hal ve fiyat mafyası çökertilmelidir! 

Meslek okullarımız ve fakültelerimiz pratik eğitimle beraber teorik eğitim ve öğretimde yerli malı üretimi ve tüketimine yönlendirilmeli ve bu yolla fiyatların düşürülmesine yardımcı olunmalıdır! 

 

Akit, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU