CHP'li Özel: Tek aday belirlenecekse de Millet İttifakı olarak müştereken belirleyeceğiz

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayının belirlenmesi sürecine ilişkin soruya "İttifak ortaklarımızla oturup adayımızı belirleyeceğiz, en önemli rehber milletimizin talebi, kamuoyu araştırmaları olacak" yanıtını verdi

Fotoğraf: AA

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Meclis'te basın toplantısı düzenledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dünkü konuşmasında, "Anadolu'ya sahip olamayanların milletin ruhunu işgal etmek, her şeyini elinden almak için içeriden ve dışarıdan nice yollara, yöntemlere başvurdukları, tek parti faşizmi, darbeler, vesayet, siyasi, sosyal ve ekonomik saldırıların bu zorlu sürecin farklı dönemlerdeki tezahürleri olduğu" açıklamasını anımsattı. Özel, o dönem Anadolu'ya sahip olamayanların işgal kuvvetleri, "tek parti" iktidarının sahibinin ise Milli Mücadele'nin Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk olduğunu söyledi.

"Çıraklık, kalfalık, ustalık dönemin bitti, şahlanamadık gitti"

CHP"li Özel, "Bizim tarafımız belli, karşıdaki da öve öve bitiremediğiniz İskilipli Atıf Hocası, İslam Teali Cemiyeti, İstanbul Hükümeti. Cumhuriyet Halk Fırkası, CHP. 'Biz karşıdayız.' diyorsunuz. Söyleme kötüyü, işitirsin kötüyü. Kim o zaman Anadolu'ya sahip olamayanların, İstanbul Hükümeti'nin, İngiliz Muhipleri tarafında? Bir tarafta Yunan'ı denize döken, karşısında 'Yunan kazansaydı.' diyen fesli deli Kadir. Sizinkiler. Kimsin, nasıl bunu söylüyorsun?" diye sordu.

Erdoğan'ın "Unutmayınız bu mesele ne Tayyip Erdoğan'ın kişisel meselesidir ne parti meselesidir ne başka bir kısır hesap meselesidir. 2023, Türkiye'nin ve Türk milletinin yeniden şahlanışının sembolüdür" sözlerine işaret eden Özel, "Tayyip Bey, 2002'den beri iktidarda olan sensin. Çıraklık, kalfalık, ustalık dönemin bitti, şahlanamadık gitti. Döneminizde şahlanan şahlandı. Yalandan şahlanış hikayelerine milletin karnı tok. Millet, seçim için, bu iktidardan kurtulmak için gün sayıyor" diye konuştu.

"Elektriğe yüksek oranda zam bekleniyor"

Özgür Özel, kalıcı yaz saati uygulamasının ekonomik hiçbir getirisi olmadığını, emekçilerin ve öğrencilerin psikolojisini bozduğunu ifade ederek, bilimsel bir araştırma sonucu varsa ortaya konulmasını yoksa bu uygulamanın kaldırılmasını istedi.

Elektriğe yüksek oranda zam beklendiği iddiasını dile getiren Özel, böyle bir durumda vatandaşları en sert tepkiyi göstermeye çağırdı.

"İttifak ortaklarımızla oturup adayımızı belirleyeceğiz"

Özgür Özel, bir gazetecinin, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı konusundaki sorusuna, "İttifak ortaklarımızla oturup adayımızı belirleyeceğiz. İlk turda herkesin kendisinin ayrı ayrı aday çıkarması mı tek bir adayda birleşilmesi mi bu da konuşulacak. Burada en önemli rehber milletimizin talebi, kamuoyu araştırmaları olacak. Eğer tek aday belirlenecekse de Millet İttifakı olarak müştereken belirleyeceğiz." karşılığını verdi.

 

 

AA, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU