Singapur'da güneşin etrafında gizemli bir ışık halkası görüldü

Bu Singapur semalarında iki yıl içinde görülen ikinci güneş halesi

(Twitter/NLCS Singapore)

Salı günü öğleden sonra Singapur halkını şahane bir güneş halesi manzarası bekliyordu: Dışarı çıkanlar güneşi çevreleyen büyük bir halkayla karşılaştı.

Çevredekiler çok renkli güneş halesinin fotoğraflarını paylaşmak için Twitter'a girip sıradışı manzara karşısında şaşkınlıklarını dile getirdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

North London Collegiate School paylaştığı tweet'te "Bugün spor sahamızdan dikkat çekici bir güneş halesi gördük. Güneşi çevreleyen soluk renkli halkalar, ışığın nispeten açık hava koşullarında yüksekte bulunan bulutlardaki buz kristallerinde kırılmasıyla oluşuyor. Singapur'da alışılmadık bir manzara" ifadelerini kullandı.

Twitter'da başka bir kullanıcı, şaşkınlığını "Ne muhteşem bir gün" diyerek ifade etti.
 


Esprili bir atıfta bulunan başka bir Twitter kullanıcısı bunun "kıyamet" olup olmadığını sordu.
 


Bir diğeri Afrika mitolojisine dayanarak bu manzarayı "önümüzdeki büyük değişimin işareti” olarak nitelendirdi.
 


Bu Singapur semalarında iki yıl içinde görülen ikinci güneş halesi.

Son görülen güneş halesi geçen yıl aynı ayda, 22 Eylül'de oluşmuştu. Tampines, Simei ve Ubi gibi yerlerde öğle saatlerinde görülmüştü.

Güneş halesi nedir?

Sık sık rastlanan güneş haleleri, genellikle gökyüzünde yükseklerdeki ince bulutlar arasında meydana gelen optik bir fenomendir. Bu ince bulutlar su damlacıkları yerine buz kristallerinden oluştuğu için küçük prizmalar işlevi görür. Kristaller daha sonra ışığı güneşin etrafında MLMYSTK (mor, lacivert, mavi, yeşil, sarı, turuncu ve kırmızı) bir renk halkası oluşacak şekilde kırar.

Singapur Ulusal Çevre Ajansı'na göre bu buz kristallerinin atmosferde oluşacağı kesin konumları tahmin etmek ve halenin nerede görünebileceğini belirlemek zor.

The Strait Times'ın haberine göre çevre ajansı, güneşe uygun koruma olmadan doğrudan bakmak tehlikeli olduğundan, halkı haleye çıplak gözle bakmama konusunda uyardı.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/asia

Independent Türkçe için çeviren:  Noyan Öztürk

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU