Filistinli tıp öğrencisinin kaçırıldığını iddia eden arkadaşları: Siyah bir minibüse bindirler

Filistinli tıp öğrencisi Salhab'ın arkadaşları, geçen hafta cuma namazını kılmak için evinden çıktığını ve kendisinden bir daha haber alınamadığını söyledi

Konya'da eğitim gören Filistinli Tıp Fakültesi öğrencisi Muhammed Salhab'dan bir haftadır haber alınamıyor. 

Arkadaşları, geçen hafta  cuma namazını kılmak için evinden çıkan Salhab'dan bir daha haber alınamadığını söyledi. Polise giden Salhab’ın arkadaşları, şehir dışına çıktığına dair bir bilgi bulunmadığını öğrendi.

Kaçırıldığı iddia edildi

Yakın arkadaşları, Salhab’ın kaçırıldığını ve bununla ilgili delillere ulaşıldığını iddia etti.

Arkadaşları, cuma namazına giderken Salhab’ın yanında siyah bir minibüs yaklaştığını ve içinden inen bir grubun onu zorla araca bindirip uzaklaştırdığını, emniyet güçlerinin de kaçırılma anına ilişkin görüntülere ulaştığını söyledi.

Salhab'ın babasından açıklama

Muhammed Salhab'ın babası İmad Salhab ise yayımladığı bir videoda, oğlunun bulunması için çağrıda bulundu.

Baba Salhab mesajında şunları kaydetti:

Ben, 3 Eylül 2021 tarihinde, sevdiğimiz Türkiye topraklarında, Mevlana şehri Konya'da kaybolan Muhammed Salhab'ın babasıyım. Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere, Türkiye Cumhuriyeti devleti yetkililerine, kanım ciğerim çocuğumun bulunması için çağrıda bulunuyorum. Çocuğumuzla iletişimimiz kesildiğinden bu yana onu aramak ve Türk yetkililere yardımcı olmak için Türkiye'ye gelmeye çalışıyorum. Fakat korona kısıtlamalarından dolayı bu her defasında engellemiştir.  Biz Türk devletinin çocuğumuza ulaşacağına inanıyoruz. Bunun da en kısa zamanda olacağına inanıyoruz inşallah.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU