"Oğlumu işten çıkardılar" diyen SP adayı Gökçınar'dan İGDAŞ'ın açıklamasına yanıt

Saadet Partisi'nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan adayı Necdet Gökçınar'ın oğullarının seçim sürecinde işten çıkarıldığı iddiasıyla başlayan tartışma sürüyor

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İGDAŞ'ın "Gökçınar'ın oğlu R.E Gökçınar 17.04.2006 yılında İBB'de sözleşmeli memur olarak işe başlamış, 03.03.2009'da memur olmuş; 15.05..2012 tarihinden bu yana ise İBB Bakım Onarım Müdürlüğü'nde (657'ye tabi memur) halen mühendis olarak çalışmaya devam etmektedir" açıklamasının ardından bir açıklama da Gökçınar yaptı.

 

 

"Eşim ve oğlum tarafından işletilen Hukuk Bürosu, 2004 senesinden beri İGDAŞ kurumunun alacaklarının tahsil faaliyetlerini yürütmektedir. Söylenildiği gibi oğlum ve eşim İGDAŞ personeli değildir, İGDAŞ kurumuyla aralarında sadece vekalet sözleşmesi vardır" diyen Gökçınar, son tweet'inde de "İBB'mizin köklü kurumlarından İGDAŞ'ı haksız çıkarmak amaçlı bir polemiğe girmeyeceğimi belirtir, bu konuda son sözün bu olduğunu kamuoyuna saygılarımla bildiririm" diye yazdı.

 

Ne olmuştu?

Saadet Partisi adayı Necdet Gökçınar, geçtiğimiz günlerde seçim süreci nedeniyle iki oğlunun da işsiz kaldığını söylemişti. Gökçınar, “Ben Saadet Partisi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı olduğum için benim oğlumun işine son verildi. 3 yıldır Borsa İstanbul’da çalışıyordu, performansı da oldukça iyi olmasına rağmen askerden döndükten sonra işten çıkarıldı. Biz bunu konuşurken İGDAŞ’ın dosyalarını takip eden avukat olan diğer oğlumun kurumla yaptığı sözleşme, hiçbir gerekçe gösterilmeden İGDAŞ tarafından iptal edildi” demişti.

Bu sözler üzerine İGDAŞ bir açıklama yapmış, Gökçınar'ın oğlunun hiçbir zaman İGDAŞ personeli olarak çalışmadığı "dolayısıyla işine son verilmesi gibi bir durumun olmadığı" ifade edilmişti. İGDAŞ açıklaması şöyleydi:

"Gökçınar'ın oğlu R.E Gökçınar 17.04.2006 yılında İBB'de sözleşmeli memur olarak işe başlamış, 03.03.2009'da memur olmuş; 15.05..2012 tarihinden bu yana ise İBB Bakım Onarım Müdürlüğü'nde (657'ye tabi memur) halen mühendis olarak çalışmaya devam etmektedir. Gökçınar'ın avukat olan eşinin İGDAŞ ilea Avukatlık Hizmet Sözleşmesi vardır ve halen devam etmektedir. "Şirketimizin sözleşmeli tüm avukatlarının bulunduğu sistemde rutin olarak yapılan iyileştirme çalışması nedeniyle takip dosyalarına geçici olarak sistem üzerinden erişilmemektedir. Bu sistem iyileştirme çalışması şirketimizin tüm avukatları için geçerli olup, adayın eşine yapılan özel bir işlem değildir. Çalışmalar sonuçlanır sonuçlanmaz sistem erişime açılacaktır."

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU