Cumhurbaşkanı Erdoğan, BM Mülteciler Yüksek Komiseri Grandi ile görüştü

Görüşme, yaklaşık yarım saat sürdü

Fotoğraf: TCCB

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiseri Filippo Grandi'yi kabul etti.

Basına kapalı şekilde gerçekleşen görüşme, yaklaşık yarım saat sürdü.

Erdoğan ile Türkiye'de ve bölgedeki Suriyeli mültecilere yönelik çözümler ve Afganistan'a acil insani yardım sağlanması gerektiğiyle ilgili görüşmede bulunduklarını Twitter'dan kaydeden Grandi, BMMYK'nın bu iki konuyla ilgili Türkiye'ye müteşekkir olduğunu belirtti.

Grandi, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile bölgede zorla yerinden edilmeler konusunu görüştüklerini ifade ederek, Suriye'deki mülteci krizi ve Afganistan'da insani durumun kötüleşmesine ilişkin çözüm arayışlarının hızlandırılması gerektiğini belirtti.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile yaptığı toplantıya ilişkin Grandi, Suriyeli, Afgan ve diğer mültecilerden oluşan büyük bir nüfusa ev sahipliği yapmaya devam ederken Türkiye'nin artan göçmen sorunlarının nasıl ele alınacağı konusunu değerlendirdiklerini belirtti.

Grandi, "Daha fazla uluslararası yardıma ihtiyaç var!" ifadesini kullandı.

Çavuşoğlu ve Soylu ile de görüştü

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da Grandi ile bir araya geldi.

Bakan Çavuşoğlu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Grandi ile görüştüğünü belirterek, "Göç konusu tüm ülkelerin ortak meselesi. Adil külfet ve sorumluluk paylaşımı şart" ifadesini kullandı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Grandi'nin 7-11 Eylül'de Türkiye'ye bir çalışma ziyareti gerçekleştireceği, Ankara dışında Şanlıurfa ve Gaziantep'te incelemeler yapacağı belirtilmişti.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Grandi ve beraberindeki heyetle görüşmüştü.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU