Afganistan'da öldürülen ABD'li askerin annesi, Trump'ı cenazeye davet etti

Trump, öldürülen askerin annesine "Başkan olsaydım, harika ve güzel oğlunuz Kareem şimdi yanınızda olurdu" dedi

Kabil'deki bombalı saldırıların ardından Trump, Biden'a sert eleştiriler yöneltiyor (AFP)

Afganistan'da ABD birliklerinin geri çekilmesi sırasında öldürülen ABD'li bir deniz piyadesinin annesi, sosyal medya paylaşımına yanıt veren Eski Başkan Donald Trump'ın Başkan Joe Biden'a ağır eleştiriler yöneltmesinin ardından Trump'ı oğlunun cenazesine çağırdı. 

Deniz Piyadeleri Kıdemli Onbaşısı Kareem Nikoui'nin annesi Shana Chappell, Trump'tan Kaliforniya'nın Riverside bölgesindeki Harvest Christian Fellowship'te 18 Eylül'de yapılacak merasime gelmesini istedi. 

Chappell, 26 Ağustos'ta Kabil havalimanında IŞİD-H'nin düzenlediği ve ABD birliklerinden 13 kişinin öldüğü intihar saldırısının ardından Biden'ın "ellerinde kan olduğunu" söyledi. 

Chappell'ın ayrıca, Trump'ın 2020 seçimlerini kazandığına dair yanlış iddialarda bulunduğu da ortaya çıktı. 

30 Ağustos'ta paylaştığı bir Facebook gönderisinde, "Başkanım Trump hakkı olan koltukta olsaydı oğlum ve diğer [kahramanlar] hala hayatta olurdu!!!!" diye yazdı. Gönderi en az 16 bin kez paylaşıldı. 

Trump daha sonra yorumu gördü ve "yüzde 100 haklı olduğunu" söyleyen bir açıklama yaptı. 

Trump, "Başkan olsaydım, harika ve güzel oğlunuz Kareem şimdi yanınızda olurdu ve tabii Kabil havalimanındaki habis saldırıda ölenlerin tümü dahil olmak üzere diğerlerinin oğulları ve kızları da... Sizi seviyorum ve Kareem'i seviyorum" dedi. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

2 Eylül'deki bir Facebook gönderisinde Chappell, Trump'ın yanıtını "hoş" bulduğunu söyledi ve oğlunun cenaze törenine katılmasını istedi. 

Chappell, gönderisinde "Amerika Birleşik Devletleri'nin gerçek başkanı Başkan Trump'la tanışmak büyük bir onur olurdu. Sizi seviyorum ve Amerika sizi seviyor" diye yazdı. 

Chappell, profilinin Instagram tarafından kısa süreliğine devre dışı bırakılmasının ardından hesaplarına "gizli kısıtlama" (shadowban) getirildiğini söyledi. Chappell, Trump'ın görebilmesi için başkalarını mesajını paylaşmaya çağırdı. 

Facebook ise The Independent'a yaptığı açıklamada, "Chappell ve ailesine en derin taziyelerimizi sunuyoruz. Kahraman oğluna olan saygısı hiçbir politikamızı ihlal etmiyor. Gönderi kaldırılmamış olsa da hesabı yanlışlıkla silindi ve sonra tekrar açtık" ifadelerini kullandı.

Ancak Chappell, 30 Ağustos'ta paylaştığı Facebook gönderisinde "Görünüşe göre Instagram, hesabımı silme işini üstlendi ve bunun, oğlumun Biden'ın ihmali, cehaleti ve bir hain olması yüzünden ölmesinin ardından çok fazla takipçi kazanmamla ilgili olduğunu varsayıyorum" ifadelerini kullanmıştı. Gönderide ayrıca, Instagram hesabının devre dışı bırakıldığına dair ekran görüntüleri de yer almıştı.

Facebook'un bir sonraki adımda beni sileceğini farz edeceğim! Bu tek taraflı solcu b*k parçalarının gerçeğin ortaya çıkmasını istememesi ne tuhaf!

Trump, 6 Eylül'de yaptığı açıklamada, "Teşekkürler Shana, ülkemiz seni ve özellikle de güzel oğlun Kareem'i seviyor" dedi. 

The Independent, yorumları için Trump'ın ofisine ulaştı. 



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world

Independent Türkçe için çeviren: Noyan Öztürk

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU