Erdoğan: Döviz rezervlerimiz 118 milyar doları aşmış durumda

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Orta Vadeli Program kapsamında, istihdamın yıllık ortalama 1 milyon 170 bin kişi artmasını, işsizlik oranının kademeli gerilemesini hedeflediklerini bildirdi

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Merkez Bankası rezervlerine ilişkin olarak, "Geçen seneyi 93,3 milyar dolarla kapattığımız döviz rezervlerimiz, 27 Ağustos itibarıyla 118 milyar doları aşmış durumdadır” dedi.

Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi sonrası açıklamalarda bulundu.

Son afetler için düzenlenen yardım kampanyasında toplanan miktarın 345 milyon liraya ulaştığını bildiren Erdoğan, tüm kurum ve vatandaşları afet planlarını gözden geçirmeye davet etti.

Erdoğan şunları kaydetti:

Özel sektör dahil tüm kurumlarımızı ve vatandaşlarımızı AFAD'ın yönergelerine göre afet planlarını gözden geçirmeye, eksiklerini tamamlamaya davet ediyorum.

"Döviz rezervlerimiz 118 milyar doları aşmış durumda"

Cumhurbaşkanı Erdoğan,  "Seyahat gelirleri bu yılın haziran ayı itibarıyla yıllık yüzde 31 oranında artarak cari dengenin iyileşmesine önemli katkı sağladı" dedi.

Erdoğan, "Geçen seneyi 93,3 milyar dolarla kapattığımız döviz rezervlerimiz, 27 Ağustos itibarıyla 118 milyar doları aşmış durumdadır" diye  konuştu.

"Milli gelirimizi bu yıl 800 milyar doların üzerine, Orta Vadeli Program dönemi sonunda da 1 trilyon dolar seviyesine taşıyacağız" ifadelerini kullanan Erdoğan, Orta Vadeli Program hakkında şunları söyledi:

Nitelikli istihdamı oluşturan, cari açık üretmeyen, gelir dağılımı adaletini gözeten büyüme yapısını tesis edeceğiz. Sanayi sektöründe teknoloji seviyesi yüksek sabit sermaye yatırımlarını ve doğrudan yabancı yatırımları özendireceğiz.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Orta Vadeli Program kapsamında, istihdamın yıllık ortalama 1 milyon 170 bin kişi artmasını, işsizlik oranının kademeli gerilemesini hedeflediklerini bildirdi.

Enflasyon açıklaması

“Ekonomimizin en önemli sorunlarından birinin enflasyon olduğunu biliyoruz” diyen Erdoğan, “İnşallah bu meselesinin de üstesinden geliyoruz” dedi.

Aşı çağrısı
Erdoğan, okulların açıldığını, iş yerlerinin tam kapasite üretime geçtiğini hatırlatarak, “Vatandaşlarımızı bir kez daha aşılarını yaptırmaya ve tamamlamaya davet ediyorum” çağrısı yaptı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU